Skip to footer
Šodienas redaktors:
Eva Gaigalniece
Iesūti ziņu!

Kartupeļi ar biezpienu, sarkanajiem sīpoliem un siļķi (24)

Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Raksta foto

Klasiku klasika ir šis ēdiens. Biezpiens ar krējumu, vārīti kartupeļi un rolmopsis. Kopā ar viegli apceptiem sīpoliem un «Gruner Veltliner».

Sastāvdaļas:

  • 140 g biezpiena
  • 100 g skābā krējuma
  • jūras sāls pēc garšas
  • 4 lieli rolmopši
  • 6 lieli nomizoti kartupeļi, sagriezti palielos gabalos
  • 2 lieli sarkani sīpoli, sagriezti plānās šķēlītēs
  • 2 ēd.k. olīveļļas, cepšanai
  • jūras sāls pēc garšas

Pagatavošana:

Katlā lej ūdeni, liec iekšā kartupeļus, pieber sāli un vāri, līdz gatavs. Nokās.

Tikmēr pannā sakarsē eļļu un, kad tā karsta, liec iekšā sīpolus. Pieber sāli un cep uz vidēji lielas liesmas, līdz tie apraujas un ir gatavi, bet iekšā ar kraukšķi.

Bļodā sajauc biezpienu ar sāli un krējumu. Vari pielikt dilles, ja vēlies.

Pasniedz, uz šķīvja liekot kartupeli, sīpolus, mērci un rolmopsi.

Pārber ar pipariem. Un baudi kopā ar «Gruner Veltliner».

Komentāri (24)
Nepalaid garām
Uz augšu