Latvijas Nacionālā opera piedāvās Valentīndienai veltītu koncertu (4)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Latvijas Nacionālajā operā 13.februārī un 14.februārī pirmo reizi notiks Valentīna dienai veltīts koncerts «Con amore», kas tulkojumā no itāļu valodas nozīmē «Ar mīlestību», informēja Latvijas Nacionālās operas un baleta sabiedrisko attiecību vadītāja Irbe Treile.

Koncertā skanēs skaistākās operu, operešu un mūziklu melodijas Latvijas Nacionālās operas solistu un orķestra izpildījumā ar Andri Veismani pie diriģenta pults.

Koncertā piedalīsies solisti Ilona Bagele, Kristīne Gailīte, Laura Grecka, Evija Martinsone, Inga Šļubovska-Kancēviča, Raimonds Bramanis, Mihails Čuļpajevs, Kalvis Kalniņš, Rihards Mačanovskis, Rihards Millers un Latvijas Nacionālās operas orķestris.

Koncerta īpašie viesi būs jaunā zvaigzne un vijoļspēles brīnumbērns Daniils Bulajevs un koloratūrsoprāns Dināra Rudāne.

Valentīna dienai veltīto koncertu vadīs Juris Jope. «Con amore» muzikālais vadītājs un diriģents ir Andris Veismanis, bet režisore - Elita Bukovska.

Veismanis klāstīja, ka, veidojot koncerta programmu, izvēlējies vieglu mūziku no operas, operetes un mūziklu repertuāra. Pirmās daļas galvenais akcents ir franču mūzika. Francija daudziem saistās ar mīlestību, medusmēnesi, un arī franču operā ir daudz tādu piemēru, kur blakus asiņainiem, politizētiem skatiem ir daudz mīlestības. Savukārt koncerta otrajā daļā tiks atskaņoti dueti un ārijas no operetēm un mūzikliem.

Koncertā skanēs Oto Nikolai, Gaetāno Doniceti, Žila Masnē, Kamila Sensānsa, Leo Delība, Žorža Bizē, Žaka Ofenbaha, Džoakīno Rosīni, Johana Štrausa, Franča Lehāra, Leonarda Bernsteina, Zigmara Liepiņa un Frančesko Sartori mūzika.

Biļetes uz gaidāmajiem koncertiem nopērkamas «Biļešu paradīzes» tirdzniecības vietās un LNOB kasēs.

Komentāri (4)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu