Ai Veivei nepatīk Dānijas imigrācijas politika, slēdz izstādi (7)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/Scanpix

«Ai Veivei nolēmis slēgt izstādi «Ruptures», kas notika Fauršo fondā Kopenhāgenā, Dānijā. Šis lēmums pieņemts pēc tam, kad Dānijas parlaments apstiprināja likumprojektu, kas ļauj atņemt patvēruma meklētājiem vērtslietas un aizkavēt ģimeņu apvienošanos,» teikts mākslinieka sociālo tīklu kontos.

Ķīniešu mākslinieks Ai Veivei trešdien slēdzis izstādi Kopenhāgenā, protestējot pret Dānijas parlamentā apstiprinātajām reformām, kas domātas patvēruma meklētāju pieplūduma mazināšanai valstī.

Izstāde tika atvērta 2015.gada martā, bet slēgt to bija plānots šī gada aprīļa vidū.

«Es atbalstu Ai Veivei lēmumu, kura centrā ir brīvība un cilvēktiesības,» aģentūrai AFP apliecināja fonda īpašnieks Jenss Fauršo. «Es domāju, ka tas ir ļoti skumji.»

Likumprojekts paredz atsavināt patvērumu meklētāju naudu un vērtslietas, lai segtu viņu uzturēšanās izmaksas.

Patvēruma meklētāji varēs paturēt naudu 10 tūkstošu Dānijas kronu (1340 eiro) vērtībā. Pārējo naudu, kā arī vērtslietas, kuru vērtība pārsniegs 10 tūkstošus kronu, būs jāatdod varasiestādēm.

Likumprojektā arī paredzēts uz trīs gadiem liegt patvēruma meklētāju ģimeņu apvienošanos.

«Dānija izlēmusi izvirzīties Eiropas un Tuvo Austrumu lielākās humānās krīzes simboliskās un necilvēcīgās politikas priekšplānā. Mēs abi gribētu, lai Dānija tā vietā būtu nākusi klajā ar cienīgu, eiropeisku akūtās humānās krīzes risinājumu,» norāda Fauršo.

Ai izstādē Kopenhāgenā bija vairāki nozīmīgi mākslinieka darbi, tajā skaitā «Saulespuķu sēklas», kas sastāv no 100 miljoniem ar rokām gatavot porcelāna sēklu.

Komentāri (7)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu