Dzintars: Valdības veidošanas sarunu rezultāts ir tuvs tam, ko piedāvāja VL-TB/LNNK (32)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Valdības veidošanas procesā katrai koalīcijas partijai ir uzstādījumi, kas netiek izpildīti, tomēr pašlaik rezultāts ir līdzīgs tam, ko piedāvāja nacionālā apvienība «Visu Latvijai!»-«Tēvzemei un brīvībai»/LNNK (VL-TB/LNNK), uzskata VL-TB/LNNK līdzpriekšsēdētājs Raivis Dzintars.

Komentējot koalīcijas partiju sarunu, Dzintars atzina, ka vienošanās lielos vilcienos ir panākta un to var uztvert ar dalītām jūtām. Ministru prezidentes Laimdotas Straujumas (V) valdības demisijas rezultātā bija iestājusies zināma politiskā krīze, bet tagad šis jautājums atrisinājies. Vienlaikus katrai partijai bija uzstādījumi, kas netika izpildīti, pauda politiķis.

Viņš gan uzsvēra, ka sarunu rezultāts pašlaik ir tuvs tam, ko piedāvāja nacionālā apvienība - veikt iespējami mazākas izmaiņas valdībā. Ņemot vērā premjera partijas maiņu, izmaiņas varot uzskatīt par nelielām.

Dzintars apliecināja, ka jaunajā valdībā darbu turpinās pašreizējie nacionālās apvienības ministri - tieslietu ministrs Dzintars Rasnačs, kultūras ministre Dace Melbārde, kā arī vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Kaspars Gerhards. Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijā parlamentārā sekretāra amatu līdz šim pildīja Zaļo un zemnieku savienības pārstāvis Edgars Tavars, tomēr turpmāk arī šis amats būs VL-TB/LNNK pārziņā.

Komentējot izteikumus par «bloķēšanos» ar Zaļo un zemnieku savienību valdības veidošanas procesā, Dzintars uzsvēra, ka premjera amata kandidāts Māris Kučinskis centās būt maksimāli neitrāls un koleģiāls pret partneriem.

Kā ziņots, valdošās koalīcijas partijas šodien trīspusējās tikšanās laikā konceptuāli vienojušās par atbildības jomu sadalījumu jaunajā valdībā.

Komentāri (32)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu