Paziņo par četru skolu slēgšanu (57)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Quasimondo, CC BY-NC 2.0

Skolēnu skaita samazināšanās dēļ Krāslavas novada dome pieņēmusi lēmumus par četru mācību iestāžu likvidāciju novada teritorijā šogad un nākamajā gadā.

Šogad no 1.augusta paredzēts likvidēt Kalniešu pagasta Kalniešu pamatskolu, Skaistas pagasta Skaistas sākumskolu un Krāslavas grāfu Plāteru vārdā nosaukto Poļu pamatskolu, bet 2017.gadā no 1.augusta - Kombuļu pagasta Sauleskalna sākumskolu.

Pasaules Poļu apvienības līdzfinansējuma gadījumā lēmums par Krāslavas Poļu pamatskolas likvidāciju gan nestāšoties spēkā.

Paredzams, ka mācību iestāžu likvidācijas gadījumā Kalniešu pamatskolas un Poļu pamatskolas skolēni turpinās izglītoties Varavīksnes vidusskolā vai kādā citā Krāslavas mācību iestādē, bet Skaistas un Sauleskalna sākumskolu audzēkņi - pirmsskolas izglītības iestādes «Pienenīte» struktūrvienībās Skaistā un Kombuļos.

Krāslavas novada domes izpilddirektoram Jānim Geibam uzdots izveidot skolu likvidācijas komisijas, kurām jānodod skolu materiālās vērtības un finanšu līdzekļi vietējām pagastu pārvaldēm, bet lietas un dokumenti - glabāšanai Valsts arhīvā.

Poļu pamatskolas likvidācijas gadījumā tās izglītības programmu, tiesību, saistību, finanšu līdzekļu, mantas, lietvedības un arhīva pārņēmēja būs Varavīksnes vidusskola.

Mācību iestāžu vadītājiem uzdots normatīvajos aktos noteiktā kārtībā informēt skolu darbiniekus par izmaiņām darba tiesiskajās attiecībās, nodrošinot pašvaldības finansējumu pedagogu un skolas saimnieciskā personāla darba samaksas un atlaišanas pabalstu izmaksai.

Savukārt Krāslavas novada domes Izglītības un kultūras nodaļai uzdots saskaņot mācību iestāžu likvidāciju ar Izglītības un zinātnes ministriju un uzraudzīt skolu likvidācijas procesu.

Komentāri (57)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu