Gacho sniedz padomus ideālu <i>selfiju</i> uzņemšanai (30)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Septiņas minūtes nedēļā jeb 54 stundas gadā – tieši tik daudz laika cilvēki vecumā līdz 34 gadiem velta selfiju uzņemšanai, noskaidrots laikraksta «The Guardian» jaunākajā pētījumā. Arī latviešu mūziķis Gacho labprāt savu ikdienu, sporta gaitas un koncertus iemūžina pašbildēs. Kā tās vienmēr izdodas? – stāsta reperis pats.

Vienai ideālajai bildei – vairāki kadri

«Koncertos ļoti daudz fanu lūdz nofotografēties selfijam, tāpēc vienmēr aicinu uzstādīt daudzkadru režīmu, lai īsā laikā uzņemtu vairākus foto. Tad vienmēr var būt drošs, ka vismaz viens foto būs «Instagram» cienīgs,» saka Gacho. Nākamā mūziķa uzstāšanās gaidāma «Dream party» jeb sapņu ballītē 12. februārī klubā «Coyote fly».

Laba bilde neierastos apstākļos

Klubos un koncertzālēs ne vienmēr ir pietiekams telpas apgaismojums, turklāt, fonā skanot iemīļotākajām dziesmām, pašam ir jāatrodas uz deju grīdas. Dziedātājs šādās reizēs iesaka ņemt talkā jaunākās telefonu funkcijas.

Lai saules gaisma kalpo tavā labā

Gaisma ir viens no būtiskākajiem laba rezultāta priekšnoteikumiem arī esot dabā – atrodoties pie kāda pasaulē zināma apskates objekta vai tepat Latvijas jūrmalā, bildes uzņemšanas brīdī nedrīkst atrasties ar muguru pret sauli. Tad gan objekts, gan pats bildē būsi melna silueta veidolā.

Selfijam automašīnā savi noteikumi

Gan Gacho pats, gan arī viņa draugi sociālajos tīklos bieži publicē foto, kur redzami automašīnā. «Selfiju taisīšana, braucot pie stūres, ir ļoti bīstama, tāpēc pats tā nedaru un arī citiem neiesaku,» saka mūziķis un piebilst, ja tomēr gribas sevi automašīnā nofotografēt, tad jāpievērš uzmanība akcentējamām lietām – dāmām tas var būt make-up, acis vai smaids, puišiem vēlme parādīt automašīnas marku, ietilpību vai vienkārši noskaņojumu.

No sporta zāles – pašbildes ar attieksmi

«Ļoti daudzi cilvēki sevi fotogrāfē sporta zālē un, kā esmu novērojis, lielākā daļa – pirms treniņa. Arī pats ikdienā apmeklēju sporta zāli, tomēr uzskatu, ka vislielākā pievienotā vērtība ir tiem pašiņiem, kas bildēti tieši pēc slodzes, jo parāda ieguldīto enerģiju, gribasspēku un sasniegumus,» domās dalās Gacho. Ja ļoti patīk fotografēt, tad sportam piestāv arī pirms un pēc bilžu apvienojums vienā.

«Platleņķa» selfijs lielam draugu bariņam

Lai varētu redzēt bildes kompozīciju, pašportreta uzņemšanai vienmēr būtu jāizmanto priekšējā viedtālruņa kamera. Taču bieži nākas saskarties ar situāciju, ka lielais draugu pulciņš vienā foto nemaz neietilpst, nemaz nerunājot par aiz muguras notiekošo. Šādās reizēs noderēs īpašais «Wide Selfie» režīms, kas momentu fiksē platleņķī, tāpēc tajā var ietvert visus apkārt esošos cilvēkus.

Raksts tapis sadarbībā ar «Samsung Electronics Baltics».

Komentāri (30)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu