Orbāns uzbrūk "nedemokrātiskajām" rietumvalstīm (3)

LETA/AFP
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: EPA/LETA

Ungārijas premjerministrs Viktors Orbāns, izklāstot savu Eiropas nākotnes vīziju, sestdien uzbruka "nedemokrātiskajām" rietumvalstīm.`"Rietumos ir liberālisms, demokrātijas tur nav," uzrunājot etnisko rumāņu sanāksmi kaimiņos esošajā Rumānijā, norādīja Orbāns.

Viņš piebilda, ka Rietumeiropā "runas brīvības ierobežojumi un cenzūra kļuvusi vispārēja".

Ungārijas premjers arī paziņoja, ka Eiropas Komisija (EK) ir kļuvusi par "izgāšanās simbolu", piebilstot, ka EK aiziet, bet "mēs ierodamies".

Orbāns izklāstīja arī savu priekšstatu par "kristīgo demokrātiju".

"Varat sacīt, ka tā ir neliberāla," izteicās konservatīvais politiķis, norādot, ka kristīgā demokrātija iestājas pret imigrāciju un multikulturālismu, bet aizstāv kristīgās ģimenes modeli.

Viņš piebilda, ka par nākamā gadā gaidāmo Eiropas Parlamenta (EP) vēlēšanu galveno tēmu kļūs imigrācija.

"Eiropas līderi ir nepiemēroti, viņi nespēj aizstāvēt Eiropu no imigrācijas," uzsvēra Ungārijas valdības vadītājs.

Viņš nosodīja arī Eiropas Savienības (ES) sankcijas pret Krieviju, nosaucot bloka politiku pret Maskavu par "primitīvu".

Savukārt, runājot par autoritārā Turcijas prezidenta Redžepa Tajipa Erdoana režīmu, Orbāns norādīja, ka to, protams, var kritizēt, taču "stabilitāte Turcijā mums nāk par labu".

"Šodien visa Karpatu baseina un Eiropas drošība ir atkarīga no stabilitātes Turcijā, Izraēlā un Ēģiptē, kas var apturēt musulmaņu invāziju," uzsvēra Ungārijas līderis.

Komentāri (3)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu