Latvijā gripa turpina plosīties; pieci mirušie (33)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Aizvadītajā nedēļā gripas izplatība Latvijā palielinājusies - slimnīcās nogādāti 163 gripas slimnieki un septiņi cilvēki ar gripas izraisītu pneimoniju, liecina Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) monitoringa dati.

Nedēļas laikā monitoringā iesaistītajās ambulatorajās ārstniecības iestādēs reģistrēti 152 gripas gadījumi - vidēji 155,8 gadījumi uz 100 000 iedzīvotāju. SPKC dati gan liecina, ka tas ir mazāk nekā iepriekšējā 2014.-2015.gada sezonā šajā laika periodā.

Gripas gadījumi konstatēti Daugavpilī, Jelgavā, Jēkabpilī, Jūrmalā, Liepājā, Rēzeknē, Rīgā un Ventspilī. Visaugstākā slimības intensitāte bijusi Rīgā, Jūrmalā un Jelgavā, kur tā pārsniegusi 200 gadījumus uz 100 000 iedzīvotāju.

Rīgā saslimstība ar gripu salīdzinājumā ar pagājušo nedēļu divkāršojusies, sasniedzot 269,9 gadījumus uz 100 000 iedzīvotāju. Arī Jelgavā un Jūrmalā saslimstība sasniedza teju 250 gadījumus uz 100 000 iedzīvotāju. Visvairāk ar gripu slimojuši bērni līdz četru gadu vecumam.

Pēdējo četru nedēļu laikā saņemti paziņojumi par 13 nāves gadījumiem no gripas komplikācijām, tajā skaitā par pieciem ziņots aizvadītajā nedēļā. Visi pacienti bijuši ar hroniskām saslimšanām - hroniska sirds saslimšana, cukura diabēts, hroniska obstruktīva plaušu slimība jeb HOPS, bronhiāla astma, onkoloģiska saslimšana, urīnceļu infekcija vai aptaukošanās. Neviens no pacientiem, par kuriem noskaidrots vakcinācijas statuss (astoņi pacienti), nebija vakcinēts pret gripu.

Kopš sezonas sākuma stacionārās iestādēs ievietoti kopumā 320 pacienti gripas un 42 pacienti gripas izraisītās pneimonijas gadījumos.

Komentāri (33)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu