«Zvaigžņu kari» saņem apbalvojumus par specefektiem (1)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Zinātniskās fantastikas filma «Star Wars: The Force Awakens» («Zvaigžņu kari: Spēks mostas») saņēmusi lielāko daļu apbalvojumu Vizuālo efektu biedrības balvu pasniegšanas ceremonijā Losandželosā.

Kinolente saņēma pasākuma galveno balvu par labākajiem specefektiem, kā arī guva atzinību par kosmosa kuģu modeļiem, ar datorgrafiku veidoto vidi un virtuālo operatora darbu.

Animācijas filmu kategorijā dominēja kinolente «The Good Dinosaur» («Labais dinozaurs»).

Savukārt meksikāņu režisora Alehandro Gonsalesa Injaritu izdzīvošanas filma «The Revenant» («Cilvēks, kurš izdzīvoja») ieguva trīs Vizuālo efektu biedrības apbalvojumus. Divi no tiem tika piešķirti par ainu, kurā aktiera Leonardo di Kaprio varonim uzbrūk lācis.

Piedzīvojumu kinolente «Mad Max: Fury Road» («Trakais Makss: Skarbais ceļš») apbalvota par labāko vizuālo efektu simulāciju.

«Oskara» balvai par labākajiem vizuālajiem efektiem nominētas filmas «Mad Max: Fury Road», «The Revenant», «Star Wars: The Force Awakens», «The Martian» («Marsietis») un «Ex Machina».

Četras Vizuālo efektu biedrības balvas televīzijas kategorijās saņēma fantāzijas seriāls «Game of Thrones» («Troņu spēle»).

Balva par mūža ieguldījumu tika pasniegta filmas «The Martian» režisoram Ridlijam Skotam.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu