Piņķa jaunā izrāde «Četri monologi un divi stāsti» Kalnciema kvartālā

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

2016. gada 24. februārī 19.00 Kalnciema kvartālā būs skatāma režisora Vara Piņķa jaunradītās izrādes «Četri monologi un divi stāsti» pirmizrāde, kura balstīta uz mūsdienu populārā igauņu rakstnieka un dramaturga Andrusa Kivirehka satīrisko stāstu motīviem.

Izrāde būs mēģinājums uz skatuves iedzīvināt A. Kivirehka absurdo un grotesko prozu, iespējami samazinot dekorāciju un rekvizītu klātbūtni. Izrādes «miesa» ir četri jauni un talantīgi aktieri un viņu atraisītā mentalitāte, turpinot latviešu teātrī jau aizsākto «tīro stāstu stāstīšanu». Izrāde ir idejiska attīstība aktieru un režisora līdzšinējai sadarbībai izrādē «Trīs stāsti», kura ar labiem panākumiem tika izrādīta latviešu skatītājiem 2015. gadā.

Izrādē «Četri monologi un divi stāsti» tiks izmantoti A. Kivirehka stāsti «Nabaga students», «Mācītāja dēls» un «6 monologi par naudu» no krājuma «Skaistais dzīvnieks», kurā autors savā satīriskajā prozā aicina izturēties ar veselīgu ironiju pret imagināriem mūsdienu sociālajiem sasniegumiem: morāli, reliģiju un demokrātiju. Bez didaktikas viņš aicina cilvēku saglabāt veselo saprātu un neļauties masu patētikas fantomiem. Tāpat kā Kivirehka stāstos, arī izrādē figurē «cilvēks smieklīgais», kurš mīt mūsos, un izrādes režisors Varis Piņķis uzskata, ka «to ir bīstami aizmirst».

Izrādē piedalās aktieri: Reinis Boters, Ance Strazda, Āris Matesovičs un Klāvs Mellis. Režija: Varis Piņķis, kustības: Kristīne Brīniņa.

Tuvākās izrādes notiks 2016. gada 24. februārī plkst. 19:00, 25. februārī plkst. 20:00, kā arī 9. un 10. martā plkst. 19:00.

Biļetes uz izrādēm nopērkamas www.bilesuparadize.lv. Biļetes cena 10 EUR. Ieteicams 16+.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu