Pieļauj, ka Rīgas cirks var sabrukt; tas būtu jāslēdz (33)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Būvniecības valsts kontroles birojs joprojām uzskata, ka Rīgas cirks var sabrukt un tas būtu jāslēdz ciet, šorīt intervijā LNT raidījumam «900 sekundes» sacīja biroja direktors Pēteris Druķis.

Druķis stāstīja, ka birojs vēl veiks papildu pārbaudes Rīgas cirkā, taču pretēji apgalvotajam publiskajā telpā viņš uzskata, ka ēka nav piedzīvojusi nekādus uzlabojumus un īpašnieki neko neesot darījuši situācijas uzlabošanai.

«Ēka jau ir sašķiebusies uz ielas pusi un tas var būt bīstami. Es pat teiktu, ka izveidojusies situācija ap Rīgas cirka ēku nav normāla,» sacīja Druķis.

Jau ziņots, ka birojs februāra sākumā plānojis veikt atkārtotu pārbaudi Rīgas cirka ēkā.

«Pārbaude tiks veikta februāra pirmajā dekādē. Šajā laikā beigsies termiņš, ko birojs bija noteicis, lai novērstu iepriekš konstatētos drošības apdraudējumus, tāpēc jāpārbauda, vai riski ir novērsti,» iepriekš sacīja Druķis.

Iepriekš Druķis informēja, ka tad, ja birojs negūs pierādījumus par ēkas uzlabojumiem, tad birojs būs spiests pieņemt lēmumu slēgt ēku ekspluatācijai.

Jau ziņots, ka Rīgas cirka ēka ir iekļauta bīstamo ēku sarakstā. Birojs pērn septembrī atļāva ēku Merķeļa ielā 4 izmantot, nosakot zināmus ierobežojumus.

Komentāri (33)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu