Foto: Viena no smagākajām dzelzceļa katastrofām Vācijas vēsturē; notikušā apstākļi nesaprotami

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Joprojām nav zināmi iemesli, kāpēc notika divu pasažieru vilcienu sadursme Vācijas dienvidos, vēsta CNN.

Dzelzceļa operatorkompānijas «Transdev» priekšsēdētājs Kristians Šreijers norāda, ka apstākļi, kādos saskrējušies abi vilcieni, nav saprotami.

Abi vilcieni atradušies uz vienām sliedēm, neskatoties uz to, ka tie ir aprīkoti ar automātisko bremzēšanas sistēmu, kas tos apstādinātu, ja tie turpinātu ceļu pie sarkanās gaismas. Bez tam, katrā no vilcieniem atradies arī vadītājs un vadītāja palīgs.

Ir maz ticams, ka abi vilciena vadītāji vienlaikus nav pamanījuši sarkano gaismu, bet pēc tam abos vilcienos nav nostrādājusi automātiskā bremžu sistēma.

Jau ziņots, ka vairāk nekā 150 cilvēki ievainoti, bet vismaz deviņi gājuši bojā, Vācijā saskrienoties diviem pasažieru vilcieniem, vēsta BBC.

Vilcienu katastrofa notikusi Bavārijas federālajā zemē pie Bādaiblingas pilsētas apmēram 60 kilometrus uz dienvidaustrumiem no Minhenes neilgi pēc pulksten 7 otrdienas rītā.

Pēc sākotnējās policijas informācijas katastrofā cietuši vairāk nekā 150 cilvēki, vismaz deviņi- gājuši bojā.

No ievainotajiem 15 ir kritiski ievainotie, 40 - nopietni ievainotie, sacīja policijas preses sekretārs Rozenheimas pilsētā Mārtins Vinklers.

Reģionālā dzelzceļa kompānija "Meridian'' paziņoja, ka traģiskā katastrofa notikusi dzelzceļa posmā starp Rozenheimas un Holckirhenas pilsētām Bavārijas federālajā zemē, kur bija tikai viens sliežu ceļs.

Notikuma vietā ieradušies vairāki simti glābēju.

Pēc katastrofas tika slēgts satiksmei šis dzelzceļa posms, kā arī divi vietēji autoceļi.

Notikuma vietā ieradušies 11 glābēju helikopteri un 12 neatliekamās medicīniskās palīdzības vienības.

Vilcienu vrakos vēl ir iesprostoti cilvēki, kurus glābēji mēģina atbrīvot.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu