Borisa Ņemcova meita: Krievija kļūst par vāju valsti (108)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Sputnik/Scanpix

Noslepkavotā Krievijas opozīcijas politiķa Borisa Ņemcova vecākā meita Žanna Ņemcova patlaban dzīvo Vācijā, kur strādā par žurnālisti. LTV raidījumā «1 pret 1» viņa pastāstīja, kāpēc pametusi Krieviju.

Ņemcova norādīja, ka patlaban dzīvo un strādā Vācijā, bet lēmumu par aizbraukšanu no Krievijas pieņēmusi pagājušā gada maijā. «Man tika draudēts sociālajos tīklos,» viņa sacīja «1 pret 1».

No Krievijas aizbraukusi, jo tur nogalināts viņas tēvs. «Valstī, kurā manu tēvu apmelo, man nav patīkami uzturēties,» viņa skaidroja.

Viņa arī norādīja, ka Krievijas prezidents Vladimirs Putins valstī izveidojis tādu režīmu, kur šāda slepkavība bijusi iespējama.

«Pašā sākumā bija skaidrs, ka šī ir politiska slepkavība un neviens to neizmeklēs. Redzam, ka Čečenija ir iejaukta,» viņa sacīja.

Tāpat Ņemcova norādīja, ka cilvēki Krievijā baidās iet politikā un baidās izteikt savu viedokli.

Viņasprāt, kopš Putina nākšanas pie varas, Krievijā neesot bijis nekāda progresa.

«Putina laikā nav nekādu sasniegumu, izņemot – «Krima mūsējā»,» sacīja Ņemcova, piebilstot, ka vismaz nenotiek masu represiju.

«Krievija kļūst par vāju valsti, galvenokārt, ekonomiski, izmaiņas notiek strauji, bet pagaidām vēl cilvēki reaģē inerti,» notiekošo Krievijā vērtēja nogalinātā politiķa meita.

Tāpat viņa piebilda, ka «netic, ka Putins būtu gatavs karot ar NATO».

Komentāri (108)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu