Uz LNOB skatuves varēs baudīt mūsdienu horeogrāfijas veikumu (2)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Latvijas Nacionālajā operā un baletā 8.martā ar mūsdienu horeogrāfijas vakaru viesosies Marijas teātra un Ukrainas Nacionālās operas solisti, informēja kompānijas «ART Forte» pārstāve Marina Nasardinova.

Mūsdienu horeogrāfijas vakarā varēs baudīt horeogrāfa Edvarda Kluga veidotos viencēlienu baletus «Quatro» un «Radio and Juliet».

Kā stāstīja Nasardinova, 2010.gadā Marijas teātra premjeri Deniss Matvijenko un Leonīds Sarafanovs vērsās pie sava vienaudža, horeogrāfa Kluga ar lūgumu sacerēt izrādi četriem dejotājiem - viņiem pašiem un viņu sievām, tās pašas trupas solistēm Anastasijai Matvijenko un Oļesjai Novikovai.

«Quatro» pirmizrāde Nurejeva festivālā Kazaņā izraisīja lielu ažiotāžu. Pirmo reizi Krievijas nacionālās teātra prēmijas «Zelta Maska» vēsturē viens projekts tika nominēts četrās galvenajās nominācijās baleta kategorijā, turklāt pretendentu vidū iekļuva visi četri dejotāji. Uzvaru toreiz svinēja Sarafanovs.

Balets «Radio and Juliet» tapis savādāk - tas izaudzis no grupas «Radiohead» dziesmas «Life In A Glasshouse», kuru Klugs izmantoja duetam konkursā Japānā. Pasniedzot jaunajam horeogrāfam balvu, viens no žūrijas locekļiem piezīmēja, ka attiecīgais numurs viņam atgādinājis stāstu par Romeo un Džuljetu. Pēc četriem gadiem grupa «Radiohead» izdeva albumu «Hail To The Thief», un Klugs saprata, ka viņš ir ieguvis muzikālu pamatu lielformāta izrādes izveidei, stāstīja Nasardinova.

Galvenās lomas izrādē «Radio and Juliet» atveido abi Matvijenko.

Biļetes iepriekšpārdošanā uz gaidāmo mūsdienu horeogrāfijas vakaru var iegādāties «Biļešu paradīzes» tirdzniecības vietās.

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu