Kučinskis nosauc «lietas, kas «vārās» uz valdības galda» (47)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka/LETA

Mūsu valstij šobrīd nav vajadzīgi satricinājumi, bet gan nepieciešamas skaidras, precīzi plānotas un ātri īstenojamas reformas vairākās nozarēs, uzrunājot Saeimas deputātus, sacīja premjera amata kandidāts Māris Kučinskis (ZZS).

«Es negrasos bargi kritizēt iepriekšējo valdību un tūdaļ pat pieteikt straujas revolucionāras pārmaiņas. Mūsu valstij šobrīd nav vajadzīgi satricinājumi. Latvijai ir nepieciešamas skaidras, precīzi plānotas un ātri īstenojamas reformas vairākās nozarēs. Mēs nedrīkstam pieļaut, ka, raksturojot situāciju Latvijā, tiek lietoti vārdi «sastingums» vai «stagnācija»,» sacīja Kučinskis.

Premjera amata kandidāts uzsvēra, ka valdībai jābūt komandai, kas strādā visas sabiedrības, nevis dažādu politiskajai elitei vairāk vai mazāk pietuvinātu interešu grupu labā. Kučinskis atgādināja, ka topošās valdības deklarācijā ir definētas piecas prioritātes: tautsaimniecības stiprināšana; valsts drošība un nacionālā identitāte; demogrāfiskās situācijas uzlabošana; reformas izglītībā un zinātnē un reformas veselības aprūpē.

«Manis vadītā valdība neiet aizpildīt ministru amatus, valdības mērķis ir panākt straujāku ekonomisko izaugsmi, īstenot reformas izglītības un veselības aprūpes nozarē. Tās ir lietas, kas, tēlaini sakot, «vārās» uz valdības galda. Tās nedrīkst nolikt malā, izliekoties, ka ir kas svarīgāks. Vairs ne,» teica Kučinskis.

Aģentūra BNS jau vēstīja, ka Saeima ceturtdien ārkārtas sēdē lems par uzticības izteikšanu premjera amata kandidāta Kučinska valdībai.

«Vienotība» nākamajā valdībā pārraudzīs piecas ministrijas: Ārlietu, Iekšlietu, Labklājības, Izglītības un zinātnes, kā arī Ekonomikas ministriju. Jaunais ekonomikas ministrs saņems arī premjera biedra statusu. ZZS būs kopumā seši posteņi - premjera krēsls, kā arī Veselības, Aizsardzības, Zemkopības, Satiksmes un Finanšu ministrijas vadība, bet NA pārraudzīs trīs ministrijas - Tieslietu, Vides aizsardzības un reģionālās attīstības, kā arī Kultūras ministriju.

Savos amatos jaunajā Ministru kabinetā no «Vienotības» paliks iekšlietu ministrs Rihards Kozlovskis un ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs, no ZZS - aizsardzības ministrs Raimonds Bergmanis, zemkopības ministrs Jānis Dūklavs, bet līdzšinējais labklājības ministrs Uldis Augulis kļūs par satiksmes ministru, bet Dana Reizniece-Ozola - finanšu ministri.

Arī visi trīs NA ministri turpinās darbu arī nākamajā valdībā - gan tieslietu ministrs Dzintars Rasnačs, gan vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Kaspars Gerhards, gan arī kultūras ministre Dace Melbārde.

«Vienotība» ekonomikas ministra amatam izvirzījusi līdzšinējo Finanšu ministrijas parlamentāro sekretāru Arvilu Ašeradenu, izglītības un zinātnes ministra amatam - Saeimas Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijas vadītāju Kārli Šadurski, bet labklājības ministra krēslam - finanšu ministru Jāni Reiru.

Komentāri (47)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu