Bondars: Kučinsks vairākus gadus «ēno» Lembergu; nespēj «stāvēt uz savām kājām» (62)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Opozīcija debatēs pirms jaunās valdības apstiprināšanas pauda kritiku līdzšinējai Laimdotas Straujumas (V) valdībai, premjera amata kandidāta Māra Kučinska (ZZS) veidojamai valdībai, kā arī tās solītajiem darbiem.

«Saskaņas» Saeimas frakcijas vadītāja vietnieks Valērijs Agešins uzvēra, ka jaunā valdība nebūs nedz labāka, nedz sliktāka par iepriekšējo, jo lielu izmaiņu tajā neesot. Tā esot tā pati «saplēstā un neveiksmīgi salīmētā krūze», tā pati «sevi diskreditējusī koalīcija», vērtēja Agešins.

Deputāts pauda viedokli, ka par iepriekšējās valdības «firmas zīmi» kļuvušas kuluāru intrigas un skandāli, neizpildītie solījumi mazināt nodokļus, jauni nodokļi, bankas «Citadele» pārdošana, pagaidām neīstenota pedagogu atalgojuma reforma un citi jautājumi. «Skandalozo sarakstu var turpināt ilgi,» piebilda Agešins.

Savukārt Latvijas Reģionu apvienības (LRA) līderis Mārtiņš Bondars savā runā uzsvēra, ka Kučinskis visu savu politisko karjeru bijis saistīts ar tā dēvētajiem oligarhiem - politikā viņu ievedis Andris Šķēle, tad viņš esot turpinājis savu karjeru Aināra Šlesera aizvējā, bet tagad «vairākus gadus ēno Aivaru Lembergu». Nekas neliecina, ka Kučinskis spēj «stāvēt uz savām kājām», piebilda Bondars. Viņš arī pauda, ka, kopš Kučinska vārds izskanēja kontekstā ar iespēju ieņemt premjera amatu, «politiskajā kapsētā sākusies rosība».

Kritiska bija arī «No sirds Latvijai» politiķe Inguna Sudraba. Viņa runāja par valdības deklarāciju, uzsverot, ka tajā nav skaidri pateikts, kāda būs turpmākā rīcība ar bēgļu uzņemšanu. Tāpat esot grūti noticēt tam, ka valdībai būs pa spēkam realizēt to, kas sarakstīts deklarācijā.

Sudraba arī apšaubīja koalīcijas partneru spēju veiksmīgi sadarboties, jo viņu starpā arī turpmāk būšot pretrunas un kādam varētu rasties vēlme sarīkot valdības «restartu».

Kā ziņots, Saeima šodien ārkārtas sēdē lems par Kučinska veidotās valdības apstiprināšanu.

Opozīcija jau iepriekš pauda, ka neatbalstīs Kučinska valdību.

Komentāri (62)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu