Zināmi «Zelta mikrofona» kategorijas «Radio hits» nominanti

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Dace Blūma

Apkopojot Latvijas radiostaciju atskaites, noskaidrots, ka uz Latvijas mūzikas ierakstu gada balvu «Zelta mikrofons 2015» kategorijā «Radio hits» pretendē mūziķis Dons un grupas «The Sound Poets», «Prāta vētra» un «Musiqq».

Uz balvu kategorijā «Radio hits» Dons pretendē ar dziesmām «Pašā ielas galā» un «Dieviņš», grupa «The Sound Poets» ar dziesmu «Skats no augšas», grupa «Prāta vētra» ar dziesmu «Ziemu apēst» un grupa «Musiqq» ar dziesmu «Kad ar pietiekami nepietiek», aģentūru LETA informēja «Zelta mikrofona» pārstāve Gunita Krastiņa.

Lai noteiktu nominantus kategorijā «Radio hits», Latvijas Izpildītāju un producentu apvienība (LaIPA) apkopo datus par dziesmu atskaņojumu Latvijas radiostacijās 2015.gadā. Visvairāk atskaņotās dziesmas pēc to skanēšanas biežuma tiek reizinātas ar radiostaciju reitingiem. Pieciniekā var iekļūt dziesmas, kas skanējušas vismaz trīs radiostacijās.

Uz «Radio hita» balvu pretendē tikai tie ieraksti, kas ierakstīti, reģistrēti un publicēti laika posmā no 2014.gada 1.decembra līdz 2015.gada 1.decembrim.

LaIPA izpilddirektore Liena Grīna skaidroja, ka Latvijā pieaug to radiostaciju skaits, kas atskaņo arī Latvijā radītas fonogrammas, sniedzot mūziķiem iespēju tikt pamanītiem.

Jau ziņots, ka 15.martā Latvijas Nacionālajā operā un baletā notiks Latvijas mūzikas ierakstu gada balvas «Zelta mikrofons 2015» apbalvošanas ceremonija, kas šogad svin savu 20 gadu jubileju. Ceremoniju tiešraidē varēs vērot «Kanālā 2» un «Tvplay», kā arī translācijā LNT.

Līdz 6.martam ikvienam ir iespēja nobalsot par savu tirdzniecības parka «Alfa» gada dziesmu un noteikt, kurš mūziķis iegūs «Zelta mikrofonu» šajā kategorijā.

Šoreiz Latvijas mūzikas ierakstu gada balvai «Zelta mikrofons 2015» visvairāk nomināciju saņēmuši grupa «Prāta vētra» un Aminata - katrs pretendē uz balvu sešās nominācijās. Vairākām nominācijām izvirzīts Dons, kā arī grupa «The Sound Poets», grupa «Skyforger», «Sigma», «Electric Combo» un Ozols.

Šogad uz «Zelta mikrofona» balvām pretendēja 114 albumi, 61 dziesma, 57 videoklipi, 31 debitants un astoņi koncertieraksti.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu