Grāmatas formā klajā nāks jauna luga par Hariju Poteru (2)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Šogad iznāks jaunās izrādes «Harry Potter and the Cursed Child» scenārijs, kurā turpināts stāsts par pusaugu burvi Hariju Poteru.

Teātra iestudējumu 30.jūlijā sāks izrādīt Londonā. Grāmata iznāks dienu pēc pirmizrādes.

Izrādē atspoguļota Harija Potera dzīve 19 gadus pēc notikumiem, kas aprakstīti rakstnieces Dž.K.Roulingas grāmatu sērijas pēdējā daļā «Harry Potter and the Deathly Hallows» («Harijs Poters un Nāves dāvesti»). Poters strādā Burvestību ministrijā un ir precējies. Viņa ģimenē ir trīs bērni.

«Kamēr Harijs cenšas sadzīvot ar pagātni, kas nepaliek savā vietā, viņa jaunākais dēls Albuss cīnās ar ģimenes mantojuma nastu, ko nekad nav gribējis,» teikts izdevniecības «Little, Brown» mājaslapā.

Lugu sarakstījis scenārists Džeks Torns, balstoties uz Roulingas stāstu.

«Dž.K.Roulinga un viņas komanda saņēmuši daudzus lūgumus no faniem, kuri nevar noskatīties izrādi Londonā, taču gribētu izlasīt lugu grāmatas formātā. Mēs ar prieku viņiem to nodrošināsim,» norāda «Little, Brown» vadītājs Deivids Šellijs.

«Harry Potter» ir starp pasaules veiksmīgākajām grāmatu sērijām. Visā pasaulē pārdoti vairāk nekā 450 miljoni grāmatu eksemplāru.

Savukārt «Harry Potter» filmu sērijas kopējie kases ieņēmumi no biļešu pārdošanas kinoteātros pārsniedz septiņus miljardus ASV dolāru (6,2 miljardus eiro).

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu