Latviešu diriģents Nelsons saņēmis «Grammy»; Sveic Kučinskis un prezidents (31)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: EPA

Latvijas diriģents Andris Nelsons pirmdienas vakarā ASV saņēmis prestižo mūzikas ierakstu balvu «Grammy» par viņa vadībā ierakstītu Bostonas Simfoniskā orķestra atskaņojumu, liecina informācija balvas oficiālajā mājaslapā.

«Deutsche Grammophon» izdotais Dmitrija Šostakoviča 10.simfonijas ieraksts «Shostakovich: Under Stalin's Shadow - Symphony No.10» Nelsona vadītā Bostonas Simfoniskā orķestra atskaņojumā «Grammy» balvu saņēmis kategorijā «Labākais orķestra sniegums».

Savukārt kategorijā «Labākais klasiskās vokālās mūzikas albums» balvai bija nominēts arī «Sony Classical» izdotais «Nessun Dorma - The Puccini Album», kura ierakstā piedalījusies latviešu operdziedātāja Kristīne Opolais, tomēr šis albums pie «Grammy» balvas nav ticis.

«Grammy» ierakstu balvu ik gadu pasniedz 82 nominācijās par izciliem sasniegumiem mūzikas ierakstu jomā. Arī iepriekš balvai tikuši nominēti latviešu mākslinieki, un 2014.gadā par dalību igauņu komponista Arvo Perta opusa «Adam's Lament» ierakstā to ieguva «Sinfonietta Rīga» un Latvijas Radio koris.

Kučinskis sveic Nelsonu ar «Grammy» balvas iegūšanu

Ministru prezidents Māris Kučinskis (ZZS) apsveicis diriģentu Andri Nelsonu ar prestižās «Grammy» balvas iegūšanu.

«No sirds apsveicu latviešu diriģentu Andri Nelsonu ar pirmo reizi dzīvē saņemto prestižo «Grammy» balvu,» savā «Twitter» un «Facebook» kontā raksta premjerministrs.

Jau ziņots, ka Latvijas diriģents Andris Nelsons pirmdienas vakarā ASV saņēmis prestižo mūzikas ierakstu balvu «Grammy» par viņa vadībā ierakstītu Bostonas Simfoniskā orķestra atskaņojumu, liecina informācija balvas oficiālajā mājaslapā.

«Deutsche Grammophon» izdotais Dmitrija Šostakoviča 10.simfonijas ieraksts «Shostakovich: Under Stalin's Shadow - Symphony No.10» Nelsona vadītā Bostonas Simfoniskā orķestra atskaņojumā «Grammy» balvu saņēmis kategorijā «Labākais orķestra sniegums».

Prezidents apsveicis diriģentu Nelsonu ar saņemto «Grammy» mūzikas balvu

Valsts prezidents Raimonds Vējonis apsveicis latviešu diriģentu Andri Nelsonu un viņa vadīto Bostonas Simfonisko orķestri ar prestižās «Grammy» mūzikas balvas iegūšanu.

Prezidents norādīja, ka varam būt patiesi lepni, ka izcilā un talantīgā Latvijas diriģenta veikumu novērtējuši pasaules mūzikas profesionāļi. Turklāt, kā sacīja Vējonis, šis panākums apliecina mūsu kultūras bagātību, plašumu un augstvērtību.

«Tas ir patiesi liels notikums un prieks, ka tieši latvietis ir atzīts par vienu no pasaules labākajiem diriģentiem un nominācijā «Labākais orķestra sniegums» saņem mūzikas jomas prestižāko apbalvojumu,» uzsvēra Vējonis.

Valsts prezidents pateicas Nelsonam par Latvijas vārda nešanu pasaulē un novēl radošus panākumus arī turpmāk.

Komentāri (31)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu