Straujuma par demokrātiju un tās beigām (105)

BNS
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka/LETA

Demokrātija ir līdz brīdim, kamēr tiek pieņemts lēmums, bet pēc tam ir jāsamierinās, intervijā LNT raidījumam «900 sekundes» sacīja bijusī premjerministre Laimdota Straujuma.

Runājot par «Vienotības» valdes lēmumu Ētikas komisijā skatīt iesniegumus par 12.Saeimas deputāšu Ilzes Viņķeles un Lolitas Čigānes izslēgšanu no partijas, Straujuma uzsvēra, ka nekad nav atbalstījusi šauru, vienādi domājošu grupu. «Tad tur apsīkst idejas. Man nav nekādu pretenziju pret jebkādu viedokli. Partijā mums ir diskusijas. Es būtu balsojusi pret šo divu deputāšu izslēgšanu,» teica Straujuma.

Vienlaikus viņa uzsvēra, ka demokrātija darbojas līdz brīdim, kamēr tiek pieņemts lēmums. «Ja tu līdz lēmuma pieņemšanai nespēj pamatot savu viedokli, pēc tam ir jāsamierinās,» teica Straujuma.

Aģentūra BNS jau vēstīja, ka «Vienotības» valde pirmdien lēma neizslēgt Viņķeli un Čigāni no partijas. Partija pirmdien valdes sēdē sprieda par Viņķeles un Čigānes iespējamo izslēgšanu no partijas, ko rosināja vairākas «Vienotības» reģionālās nodaļas.

Iesniegumi no partijas Liepājas, Neretas, Rēzeknes un Rīgas nodaļām nodoti izvērtēšanai «Vienotības» Ētikas komisijai.

«Ir noslēgusies ļoti gara diskusija. Šajā valdes sēdē tika izskatīts triju nodaļu un 12 Rīgas nodaļas biedru iesniegums ar lūgumu izslēgt no partijas divas partijas biedres,» pēc valdes sēdes žurnālistiem sacīja partijas valdes priekšsēdētāja Solvita Āboltiņa.

Viņa pauda, ka «šo divu ar pusi stundu laikā izskanēja daudz un dažādi viedokļi, domu apmaiņa par to, kāpēc šādi iesniegumi ir līdz partijai nonākuši un kādi varētu būt tālākie risinājumi».

«Un vesela virkne partijas valdes locekļu rosināja tomēr iesniegumu neskatīt, jo lēmums, kurš varētu tikt pieņemts šādā situācijā, nenāk par labu partijai. Diskusiju rezultātā iesniegums netika skatīts vadībā, tātad netika balsots par to, kas ir šajā sagatavotajā lēmumā, bet tika atdots Ētikas komisijai,» teica politiķe.

Iesniegumā partijas biedri no vairākām nodaļām pārmet Viņķelei un Čigānei ētikas neievērošanu. Abas politiķes ietilpst tā dēvētajā partijas liberālajā spārnā jeb sešiniekā, kuram bijis domstarpības ar partijas vadību par vairākiem jautājumiem.

Komentāri (105)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu