Pasaules preses foto balvu saņem attēls ar bēgļu mazuli pie dzeloņdrāšu žoga (15)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/Scanpix

Ceturtdien Pasaules preses foto galveno balvu saņēmis melnbalts attēls ar vīrieti, kurš pa dzeloņdrāšu žoga apakšu padod zīdaini.

Fotogrāfijas autors ir austrāliešu fotogrāfs Vorens Ričardsons. Attēlā ar nosaukumu «Hope for a New Life» («Cerot uz jaunu dzīvi») iemūžināti bēgļi uz Serbijas un Ungārijas robežas.

Graudainā fotogrāfija uzņemta nakts laikā bez zibspuldzes. Konkursa žūrija attēlu raksturo kā «neticami vizuāli spēcīgu».

Ričardsons piecas dienas pavadīja kopā ar bēgļiem uz Serbijas un Ungārijas robežas. «Mēs visu nakti spēlējām kaķos un pelēs ar policiju,» teica fotogrāfs. «Fotogrāfija tika uzņemta apmēram trijos no rīta. Kamēr policija meklē šos cilvēkus, nedrīkst izmantot zibspuldzi, jo tas viņus nodotu.»

Žūrijas priekšsēdētājs Frānsiss Kons sacīja, ka attēls «ir tik spēcīgs savas vienkāršības dēļ, it īpaši ņemot vērā dzeloņdrāts simbolismu».

«Mēs uzskatām, ka tajā ir gandrīz viss, lai vizuāli parādītu, kas notiek ar bēgļiem,» viņš skaidro.

Komentāri (15)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu