Ziemeļkoreja plānojot teroraktus Dienvidkorejā, brīdina amatpersona (17)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Ziemeļkorejas slepenie dienesti plānojot rīkot teroraktus Dienvidkorejā, paziņojusi kāda Dienvidkorejas amatpersona, kas strādā Dienvidkorejas prezidentes Pakas Gunhjes administrācijā.

Amatpersona izteikusies, ka Ziemeļkorejas terorisma draudu līmenis pieaug straujāk nekā jebkad, ziņo Lielbritānijas laikraksts «The Telegraph».

Šo Ziemeļkorejas uzbrukumu mērķi varētu būt gan pārbēdzēji, gan Dienvidkorejas amatpersonas un aktīvisti, kas kritizē Ziemeļkorejas režīmu.

Citas Dienvidkorejas amatpersonas un ārvalstu eksperti uzskata, ka reālāki esot nevis Ziemeļkorejas terorisma, bet gan kiberuzbrukuma draudi.

Zināmākais Ziemeļkorejas pret Dienvidkoreju vērstais terorakts notika 1987.gadā, kad Ziemeļkorejas aģentu ievietotas bumbas sprādziena rezultātā tika iznīcināta Dienvidkorejas pasažieru lidmašīna. Šajā uzbrukumā bojā gāja 115 cilvēki, kas bija lidmašīnā.

Komentāri (17)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu