Atklājušās par Ankaras teroraktu atbildīgās personas (35)

BNS
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/Scanpix

Kāds kaujiniecisks kurdu grupējums, kas, iespējams, saistīts ar Turcijā aizliegto Kurdistānas Strādnieku partiju (PKK), piektdien uzņēmies atbildību par spridzinātāja pašnāvnieka šonedēļ Ankarā sarīkoto teroraktu, kurā gāja bojā 28 cilvēki.

«17.februāra vakarā Ankarā, upurējoties karotājam, tika veikts pašnāvnieka uzbrukums fašistiskās Turcijas Republikas armijas autokolonnai (..). Uzbrukumu veica TAK Nemirstīgais bataljons,» teikts paziņojumā, kuru savā tīmekļa vietnē ievietojis grupējums Kurdistānas Brīvības piekūni (TAK).

Grupējums paziņojis, ka teroraktu veicis 1989.gadā Turcijā dzimušais Zinars Raperins, kas kopš 2011.gada bijis iesaistīts kurdu «brīvības cīņās» TAK rindās.

TAK norādījis, ka uzbrukums veikts, atriebjoties to «neaizsargāto cilvēku» vārdā, kas bijuši spiesti slēpties pagrabos, kamēr Turcijas armija īstenoja divus mēnešus ilgo operāciju pret PKK Džizrē, valsts dienvidaustrumos.

Grupējums arī brīdinājis ārvalstu tūristus no Turcijas apmeklējumiem, piedraudot sagraut valsts tūrisma industriju.

«Tūrisms (..) ir galvenais mērķis, ko grasāmies sagraut. Mēs brīdinām ārvalstu un vietējos tūristus neapmeklēt Turcijas tūrisma teritorijas. Mēs neesam atbildīgi par tiem, kas ies bojā uzbrukumos šīm teritorijām,» teikts TAK paziņojumā.

TAK ir mazpazīstams grupējums, kas uzmanību izpelnījies pēdējo mēnešu laikā, uzņemoties atbildību par Stambulas Sabihas Gekčenas lidostas apšaudīšanu ar mīnmetējiem pagājušā gada 23.decembrī.

Apšaudes rezultātā tika nogalināta lidostas apkopēja, kā arī bojātas vairākas lidmašīnas.

Ankara apgalvo, ka TAK ir PKK aizsegorganizācija uzbrukumu veikšanai civiliem mērķiem, kamēr kurdu separātisti apgalvo, ka grupējums ir atšķēlies no PKK un nepakļaujas tā kontrolei.

Komentāri (35)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu