Smagā izvēle - samaksāt par mājokļa īri vai doties pie ārsta (256)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka/LETA

Latvijā daudzi pacienti pašlaik ir absurdas izvēles priekšā - samaksāt par mājokļa īri vai doties pie ārsta, jo naudas abiem nepietiek, raidījumā «900 sekundes» atzina Latvijas Ģimenes ārstu asociācijas prezidente Sarmīte Veide.

Veide uzskata, ka veselības nozare pašlaik ir uz sagruvuma robežas. Tas esot redzams pēc pacientiem. Viņa norāda, ka veselības ministra Gunta Belēviča (ZZS) paveiktais nekādā ziņā nav vērtējums pozitīvi

«Belēviča kungs teica, ka medikamenti kļūs lētāki, pagājis vairāk nekā gads, un pacienti stāsta pretējo - ka medikamenti kļuvuši dārgāki. Tāpat rindas [uz izmeklējumiem un pie speciālistiem] nekļūst īsākas, tieši otrādi, tās pagarinās,» atzīst Veide.

Viņa skaidro, ka pacientiem rodas nedrošības sajūta.

«Kas notiek ar veselības aprūpi? Tas neietekmē pozitīvi pacientu veselību. Tieši otrādi - daudzi pacienti saka, ka viņiem bail iet pie ārsta vai uz izmeklējumiem, jo viņi nezina, vai šo izmeklējumu varēs veikt pa valsts apmaksāto naudu. Viņi nezina, vai pie speciālista sagaidīs rindu, vai arī būs par vizīti jāmaksā. Iedzīvotāji sāk domāt, vai to naudu, ko viņi papildus iegulda veselībai, vai neatņem sev kaut kur citur. Īpaši pensionāri. Viņiem finansējums ir tik, cik ir. Ja viņam jāizšķiras - maksāt papildus par kādu laboratorisko izmeklējumu vai maksāt par ārsta apmeklējumu, tas viņam atņem naudu ikdienas vajadzībām, piemēram, pārtikai, apģērbam vai siltumam. Pasliktinās dzīves kvalitāte, kas arī ietekmē viņu veselību,» saka Veide.

Komentāri (256)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu