Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
/nginx/o/2018/07/28/11074818t1h7a16.jpg)
Vārīta vistas gaļa lieliski garšo kopā ar žāvētām melnajām plūmēm. Izmēģināšanas vērta recepte!
Nepieciešams:
- 500g vārītas vistas filejas
- 2 svaigi garie gurķi
- 200g žāvētu melno plūmju
- 100g valriekstu
- 50g cietā siera
- 4 vārītas olas
- 180g majonēzes
- 250g jogurta bez piedevām
- sāls
- pipari
Pagatavošana:
Majonēzi sajauc ar jogurtu un rīvētu sieru, sāla un piparo.
Gaļu sagriež gabaliņos. Gurķi un olas sarīvē uz rupjās rīves.
Plūmes uz 15 minūtēm aplej ar verdošu ūdeni, tad sagriež gabaliņos.
Salātu traukā liek gaļu, tad olas, gurķus, plūmes, uz katras kārtas liekot mērci. Beigās uzliek atlikušo mērci un pārkaisa ar drupinātiem riekstiem. Salātus uz pāris stundām (vislabāk uz nakti) liek ledusskapī.