Straujuma nejūtas vainīga par situāciju, kādā nonākusi «Vienotība» (79)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka/LETA

Nejūtos atbildīga par politisko situāciju, kādā pašlaik nonākusi partija «Vienotība», intervijā laikrakstam «Latvijas Avīze» atzīst bijusī Ministru prezidente Laimdota Straujuma (V).

Viņa uzsver, ka «Vienotība» varēja saņemt premjera amatu, ja uzreiz pēc viņas demisijas būtu izvirzījusi kandidātu, kurš gūtu koalīcijas atbalstu - vai tas būtu iekšlietu ministrs Rihards Kozlovskis, tagadējais labklājības ministrs Jānis Reirs, Cēsu novada domes priekšsēdētājs Jānis Rozenbergs vai pašreizējais izglītības un zinātnes ministrs Kārlis Šadurskis.

«Eiropas Savienības (ES) prezidentūra bija noslēgusies, un «Vienotības» vadība zināja, ka demisionēšu. To smagāko - ES prezidentūru - biju izvilkusi, un mans laiks bija pagājis. Tā bija mana pārliecība, ka jānāk jaunām sejām, un tas nevienam nebija noslēpums,» stāsta Straujuma.

Viņa arī atzīst, ka pēc ES prezidentūras pārlidojumiem un uzstāšanās reizēm pārgurums bijis ļoti liels. «Arī tāpēc man bija svarīgi pateikt: pietiek! To pat zemapziņas līmenī jutu,» viņa klāsta, piebilstot, ka māsa, kas ir ģimenes ārste, viņu uzmanījusi.

Komentāri (79)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu