«Lady Gaga» par dziedātājas Kešas skandālu: Kāpēc upuri vienmēr vaino melos? (11)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/Scanpix

Amerikāņu popzvaigzne «Lady Gaga» nosodījusi upura vainošanu dziedātājas Kešas lietā pret producentu «Dr.Luke», kuru viņa apsūdz seksuālā un emocionālā vardarbībā.

«Nevienam nevajag dot apstiprinājumu Kešas vārdiem,» tvītoja «Lady Gaga».

Kā jau ziņots iepriekš, hita «Tik Tok» autore 2014.gadā vērsās tiesā, lai panāktu priekšlaicīgu līguma pārtraukšanu ar «Dr.Luke». Keša apsūdzēja producentu seksuālā, fiziskā, verbālā un emocionālā vardarbībā gandrīz desmit gadu garumā.

Kešas iesniegtajos dokumentos minēts, ka «Dr.Luke» esot piespiedis dziedātāju «lietot narkotikas un alkoholu, lai reibuma stāvoklī varētu viņu seksuāli izmantot».

Viņa uzsver, ka ierakstu kompānija «Sony Music» esot devusi «Dr.Luke» pilnīgu radošu un finansiālu kontroli pār jaunām izpildītājām sievietēm, tādējādi pakļaujot viņas briesmām.

«Iemesls, kāpēc sievietes gadiem ilgi nerunā par notikušo, ir bailes, ka viņām neviens neticēs. Vai arī pāridarītājs ir draudējis ko nodarīt sievietei vai viņas tuviniekiem, lai upuris klusētu un to varētu kontrolēt,» šonedēļ rakstīja «Lady Gaga». «Tas, ko piedzīvoja Keša, ir noticis ar daudzām sieviešu dzimuma izpildītājām, tai skaitā arī mani, un tas atstās uz viņu iespaidu visas dzīves garumā. Nevienam nevajag dot apstiprinājumu Kešas vārdiem.»

«Kāpēc upuri vienmēr vaino melos? Kāpēc cilvēki, kuri atrodas varas pozīcijā, vienmēr tiek sveikā cauri pēc tik necilvēcīgām izdarībām? Šie vīrieši slēpjas aiz juridiskās sistēmas, un viņi to izmanto, lai izvarotu šīs sievietes. «Dod man to, ko es gribu, vai arī es tev atriebšos,» viņi saka. Un viņiem ir nauda un resursi, lai to izdarītu,» turpina «Lady Gaga».

Pagājušajā nedēļā amerikāņu dziedātāja Teilora Svifta ziedoja Kešai 250 000 dolāru (227 000 eiro) tiesas izdevumiem. Kešai atbalstu izteikušas tādas slavenības kā Lēna Danema, Adele un Demija Lovato.

Kešas fani piektdien protestēs pie ierakstu kompānijas «Sony» biroja Ņujorkā.

Komentāri (11)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu