Belēvičs par sievietei atteikto palīdzību slimnīcās: «Preses pīle» un «pilnmēness» (852)

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: NMPD

«Preses pīle» un «pilnmēness» - tā veselības ministrs Guntis Belēvičs (Zaļo un zemnieku savienība) vērtē šajās dienās medijos skaļi izskanējušos stāstus, kad cilvēkiem atteikta palīdzība ārstniecības iestādēs, piektdien vēstīja LTV «Panorāma».

Visspilgtākais ir gadījums, kad kādas slimas sievietes tēvs izmisumā draudējis Veselības ministrijai. Sievietes stāsts liecina, ka viņa centusies saņemt mediķu palīdzību vairāk nekā divas nedēļas, kuru laikā viņu divreiz atteicās stacionēt Jelgavas slimnīcā, vienreiz - arī «Gaiļezerā». Pēc pārdzīvotajām sāpēm un neziņas jaunā sieviete zaudējusi ticību veselības aprūpes sistēmai.

Belēvičs uzsver, ka jaunā sieviete pati ir vainīga, jo zaudējusi pacietību, gaidot, kamēr viņu pieņems speciālists.

Ministrs aicina žurnālistus stāstīt par labām lietām veselības aprūpē.

Jau ziņots, ka kāds 45 gadus vecs vīrietis nedēļas sākumā izteica draudus nošaut Veselības ministrijas ierēdņus. Par to policija ierosinājusi kriminālprocesu. Nopratināšanā atklājies, ka draudus vīrietis izteicis izmisuma dēļ – viņa meitai Jelgavas slimnīcā un Gaiļezerā atteikta palīdzība.

Tāpat «Panorāma» šonedēļ vēstīja par kādu sirds slimnieku, kuru ar 41 grāda temperatūru atteica uzņemt Gaiļezera slimnīcā. Vņš pēc atteikuma paša spēkiem sasniedza Latvijas Infektoloģijas centru un nekavējoties stacionēts ar A tipa gripu un komplikācijām - abpusēju plaušu karsoni. Ne «ātrā palīdzība», ne Gaiļezera uzņemšanas nodaļas vadība šajā situācijā savu vainu nesaskatīja.

Komentāri (852)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu