Kadirovs pastāsta par savu attieksmi un attiecībām ar Ņemcovu (44)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: RIA Novosti/Scanpix

Čečenijas līderis Ramzans Kadirovs uzskata, ka opozīcijas politiķa Borisa Ņemcova slepkavību varēja būt izdevīga tiem, kuri spekulē ar politiķa slepkavību savu mērķu sasniegšanai. Kā vēsta «Interfax», Kadirovs neuzskata, ka Ņemcovs būtu viņam truacējis. 

«Novērojot visu notikumu norisi pēc traģiskās Ņemcova nāves, rodas viedoklis, ka viņa slepkavībā varētu būt ieinteresēti tieši tie, kuri šodien sevi sauc par viņa sabiedrotajiem. Viņi veido savu tēlu, izmantojot Ņemcova vārdu,» norāda Kadirovs.

Kadirovs stāsta, ka viņam nav pat bijušas domas jebkādā veidā iesaistīties tā saucamo aktīvistu darbībā, lai arī pēdējā gada laikā bieži tiek teikts par naidu starp Kadirovu un Ņemcovu.

«Starp mani un Ņemcovu nekad nav bijis naids vai nepatika. Kas attiecas uz viņa slepkavību - Boriss kļuva par viltīga plāna upuri, lai satricinātu situāciju valstī. Viņa slepkavība nebija vajadzīga mūsu valsts valdībai. Priekš kam, kādēļ? Tieši otrādi - viņš apmierināja valdību, tā kā lielākā daļa krievu diez vai balsotu par Ņemcovu vai viņa partiju,» pārliecināts ir Kadirovs.

Kadirovs atgādināja pagājušās desmitgades sākumu, kad Ņemcovs ieradās Groznijā.

«Pirms 15 gadiem viņš ieradās Čečenijā uz tautas sanāksmi. Ņemcovam uzreiz tika dots vārds. Lai arī viņš pateica dažādas Čečenijai nepieņemamas lietas, diez vai viņš to pateica aiz ļauna nodoma. Mans tēvs pavadīja Ņemcovu līdz mašīnai, un abu sarunas laikā valdīja cieņpilna atmosfēra, un tikšanās laikā abi paspieda rokas. Arī turpmāko gadu laikā man un Ņemcovam nebija konfliktu, jo nebija iemeslu,» teica Kadirovs.

Runājot par iespējamo Ņemcova slepkavu Zauru Dadajevu, Kadirovs atbildēja: «Es esmu tiešs cilvēks. Nekad neesmu izvairījies no atbildēm. Dadajevs vienmēr ir bezbailīgi karojis ar teroristiem. Kad mēs Nožaijurtajas rajonā veicām specoperāciju, tieši viņa drosme un vīrišķība izšķīra cīņas iznākumu. Liela grupa bīstamu teroristu, kuri nogalināja iedzīvotājus, dedzināja mājas un spridzināja mašīnas, tika neitralizēta».

Žurnālisti norādīja, ka pēc šādiem izteikumiem kļūst skaidrs, ka Kadirovs aizstāv Dadajevu, taču Čečenijas līderis precizēja savus izteikumus: «Es slepkavu neaizstāvu, bet izsaku viedokli. Ja Dadajevs būs vainīgs, tad viņš būs jāsoda pēc visas likuma bardzības. Taču vispirms ir jāveic objektīvu izmeklēšanu. Ja godīgi, tad es domāju, ka šajā slepkavībā ir iesaistīti kādi režisori no ārzemēm,» teica Kadirovs.

Komentāri (44)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu