Zviedrijas kroņprincesei Viktorijai piedzimis dēls (8)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/Scanpix

Zviedrijas troņmantniecei princesei Viktorijai trešdien piedzima dēls, kurš ir viņas otrais bērns un ieņēmis trešo vietu Zviedrijas troņa pretendentu rindā.

«Bērns un Viktorija jūtas ļoti labi,» princeses vīrs princis Dāniels paziņoja reportieriem Karolinskas slimnīcā Stokholmā.

Ir gaidāms, ka Dāniels un Viktorija ceturtdien paziņos jaundzimušā prinča vārdu. Viņu pirmajam bērnam princesei Estellei, kas ir otrajā vietā troņa pretendentu sarakstā, februārī apritēja četri gadi.

Zviedrijas karalim Kārlim XVI Gustafam un viņa sievai karalienei Silvijai tagad ir četri mazbērni, kuriem aprīlī varētu pievienoties piektais.

Princese Viktorija ir karaļa Kārļa XVI Gustava un karalienes Silvijas vecākā meita. Viņa kļuva par kroņprincesi 1980.gadā, kad konstitūcijā tika veikts grozījums, kas paredz, ka par troņmantnieku kļūst monarha vecākais bērns neatkarīgi no dzimuma.

Kroņprincese Viktorija un viņas līgavainis Dāniels Vestlings salaulājās 2010.gada 19.jūnijā Stokholmas katedrālē.

Zviedrija ir konstitucionāla monarhija, kurā karaliskās ģimenes locekļiem ir tikai formāla loma. Karalis Kārlis XVI Gustafs ir valsts galva, bet viņa pilnvaras aprobežojas ar reprezentatīviem un ceremoniāliem pienākumiem.

Komentāri (8)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu