Par gada notikumu Liepājas kultūras dzīvē atzīst «Lielais dzintars» atklāšanu (3)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka/LETA

Par gada notikumu Liepājas kultūras dzīvē atzīta koncertzāles «Lielais dzintars» atklāšana, informēja Liepājas Kultūras pārvaldes attīstības projektu vadītāja Daira Bērtule.

Piektdien tika pasniegtas «Liepājas Kultūras balvas 2015», kopumā godinot deviņus laureātus.

Īpašu pateicību un Liepājas Kultūras balvu par mākslinieciski augstvērtīgu atklāšanas koncertcikla programmas izveidi un realizāciju saņēma arī koncertzāles «Lielais dzintars» radošā komanda.

Savukārt balvu un prēmiju 2100 eiro apmērā saņēma Jānis Krastiņš par 2015.gadā izdoto grāmatu «Liepāja. Jūgendstila arhitektūra» un ilggadēju ieguldījumu Liepājas jūgendstila arhitektūras pētīšanā.

Ar balvu un 2100 eiro prēmiju tika godināts arī Melngaiļskolas bigbends un tā vadītājs Jānis Ivuškāns par kolektīvu izaugsmi, aktīvu darbību un izciliem sasniegumiem starptautiskos konkursos 2015.gadā.

Liepājas Kultūras balvas statuetes un pilsētas domes pateicības tika pasniegtas koncertuzveduma «Es esmu Liepāja» radošai komandai par orģināldarba radīšanu Liepājas 390 gadu jubilejā, Liepājas teātrim par radošiem meklējumiem un izaicinājumiem 2015.gadā, kā arī Liepājas Simfoniskajam orķestrim par ieraksta «Kurland Sounds», veicinot kvalitatīvu un profesionālu akadēmiskās mūzikas izpildītāju un komponistu atpazīstamību starptautiskā mērogā.

Tādu pat pagodinājumu saņēma Egons Peršēvics par vērienīgu akadēmiskās tēlniecības izstādes izveidi 2015.gadā Liepājas muzejā, Agnese Matisone par unikālu un pirmreizēju, kā arī uz sabiedrības integrāciju vērstu vizuālās mākslas darbu izstādi «Plaisa», kā arī Liepājas Universitātes Tautas deju kolektīvs «BANGA» un tā vadītāja Kristīne Kārkliņa par kolektīvu izaugsmi un izciliem sasniegumiem 2015.gadā.

Šogad Liepājas Kultūras balvu pasniedza piekto gadu pēc kārtas. Kultūras balvas uzdevums ir novērtēt tos kultūras notikumus un personības, kas ir veicinājuši Liepājas atpazīstamību, kā arī novērtēt jaunas radošas idejas Liepājas kultūrā.

Komentāri (3)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu