Uz JRT skatuves atkal kāps Mihails Barišņikovs

BNS
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/Scanpix

Jaunajā Rīgas teātrī (JRT) no 20.maija atkal būs iespējams noskatīties režisora Alvja Hermaņa iestudējumu «Brodskis/ Barišņikovs», kurā dzejnieka Josifa Brodska dzeju interpretē aktieris Mihails Barišņikovs, liecina informācija teātra mājaslapā.

Izrādi Hermanis iestudējis sadarbībā ar Barišņikovu. Izrādes scenogrāfe ir Kristīne Jurjāne, bet gaismu mākslinieks - Gļebs Fiļštinskis.

Nobela prēmijas laureātu dzejnieku Brodski un Barišņikovu saistīja cieša draudzība, kas ilga 22 gadus līdz Brodska nāvei 1996.gadā. Izrādē abi atkal satiekas uz skatuves. Hermanis un Barišņikovs aizved skatītājus iedomātā pasaulē, ļaujot līdzpārdzīvot Brodska sarežģīto, lirisko un iedarbīgo vārdu spēli. Dzejai skanot dzejnieka dzimtajā valodā, iestudējums ar tekstu un kustību atklāj dzejnieka pasauli.

Biļetes uz piecām izrādēm, kas norisināsies katru vakaru no 20.maija līdz 24.maijam, būs pieejamas no 8.aprīļa.

Jau ziņots, ka no 9.marta līdz 19.martam, iestudējums tiek izrādīts «Barišņikova Mākslas centrā» Ņujorkā.

Hermaņa iestudējums savu pirmizrādi piedzīvoja pagājušā gada 15.oktobrī. Izrāde izpelnījās lielu publikas interesi, un biļetes uz visām izrādēm rudenī tika izpirktas. Sludinājumu portālā «ss.lv» norisinājās biļešu pārdošana un pirkšanas uz izrādēm. JRT uz to atbildēja, ka biļešu tālākpārdošana un izmantošana komerciālos nolūkos ir aizliegta, kā arī brīdināja, ka biļešu iegāda ir droša tikai JRT kasē un biļešu interneta veikalā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu