Zināms, kurš VID negodprātīgo amatpersonu sarakstā iekļautais darbinieks pametis amatu (123)

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Konrad Karlsson, CC BY-ND 2.0

No darba Finanšu policijā aizgājis darbinieks, kurš bija iekļauts 29 iespējami negodprātīgo amatpersonu sarakstā, kas iesniegts Finanšu ministrijai. Viņa vārds netiek atklāts, taču LTV «Panorāma», atsaucoties uz tās rīcībā esošo informāciju, Latvijas Televīzijas rīcībā ir informācija, ka trešdien vēstīja, ka nupat darbu Finanšu policijā pametis nodaļas vadītājs Dainis Peļniks, par kura deklarācijā redzamajiem aizdomīgajiem darījumiem ziņoja raidījums «De facto».

Ilgi slimo kāds cits Finanšu policijas darbinieks, kura darījumus analizēja «De facto», - Administratīvās vadības daļas vadītāja vietnieks Jurģis Kijoneks.

Viņam līdz 2014. gadam bija lielākie skaidras naudas uzkrājumi un veikti finanšu darījumi ar saviem amata brāļiem. Bet no darba aizgājušais Dainis Peļniks nekustamo īpašumu burbuļa laikā veicis iespaidīgus darījumus un nopelnījis 235 000 eiro.

Daļu summas ieguldījis fondos, bet lielāko daļu ilgi glabājis skaidrā naudā. Bet 2011.gadā 80 000 eiro viņš kādam aizdeva.

To, vai arī Peļniks bijis ierindots tā sauktajā Valsts ieņēmumu dienesta melnajā sarakstā, dienestā nekomentē,

norādot, ka šādai informācijai ir slepenības statuss, līdz ar to VID atturēsies sniegt komentārus uz jebkādiem jautājumiem, kas tieši vai netieši skar šo tematu.

Taču, runājot par to, vai, aizejot no darba VID, negodprātīgie darbinieki varētu sevi pasargāt no iespējamām savas negodīgās rīcības sekām, dienestā norāda: ja VID ir sācis riska informācijas izvērtēšanu par kādu darbinieku, tad šīs

pārbaudes turpinoties neatkarīgi no tā, vai VID darbinieks ir pametis darbu dienestā.

Ja par VID darbinieka rīcību ir bijusi sākta kriminālprocesa izmeklēšana, tad tā tiek turpināta.

Jau ziņots, ka finanšu ministre februāra vidū uzdeva VID tuvāko divu nedēļu laikā sagatavot kā paša dienesta, tā arī Finanšu policijas atbildīgo darbinieku novērtējumu un priekšlikumus par to, kā atbrīvoties no darbiniekiem, par kuru godprātību radušās šaubas.

No dienesta vadītājas Pētersones iepriekš teiktā izriet, ka vispirms «tīrīšana» varētu skart Finanšu policiju, bet pēc tam – arī Muitas policiju un Nodokļu kontroles pārvaldi.

VID Finanšu policijas reputāciju iedragājuši Latvijas Televīzijas raidījumos «De facto» un «Aizliegtais paņēmiens» atklātie fakti. Proti, pārbaudot vairāku Finanšu policijas pārvaldē strādājošo deklarācijas, LTV raidījums «De facto» atklāja, ka vecākais izmeklētājs Roberts Dirnēns no mātes - skolotājas - saņēmis gandrīz pusmiljonu eiro vērtu mantojumu, tai skaitā – skaidru naudu. Savukārt LTV raidījums «Aizliegtais paņēmiens» atklāja, ka Dirnēna ģimenei pieder vērienīgi īpašumi un virkne uzņēmumu, taču naudas izcelsme tajos – neskaidra.

Komentāri (123)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu