Nākamnedēļ sāksies centralizēto eksāmenu kārtošana (14)

BNS
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: APOLLO

Šogad centralizētos eksāmenus kārtos aptuveni 16 000 vidusskolēnu, par provizoriskām aplēsēm aģentūra BNS uzzināja Valsts izglītības satura centrā (VISC).

12.klašu skolēniem ir jākārto trīs obligātie centralizētie eksāmeni - matemātikā, latviešu valodā, svešvalodā - un viens eksāmens pēc skolēna izvēles.

No 15.marta līdz 18.martam skolēni kārtos svešvalodu centralizētos eksāmenus – angļu, vācu, krievu un franču valodā. Skolēniem pirmo reizi ir iespēja aizstāt svešvalodas centralizēto eksāmenu, uzrādot starptautiska pārbaudījuma rezultātu. Šogad izmantot šādu iespēju izteikuši 233 skolēni, ziņo VISC.

13.aprīlī notiks pirmā pilotprojekta eksāmeni fizikā, ķīmijā un dabaszinībās 12.klasei. Tos pieteikušies kārtot 3500 skolēnu no 108 skolām. Vērtējumu par šo eksāmenu pēc paša skolēna brīvas izvēles varēs norādīt vispārējās vidējās izglītības sertifikātā.

Vispārējās vidējās izglītības sertifikātus jauniešiem izsniegs šā gada 30.jūnijā.

Centra arī akcentē, ka pirmo reizi vairākiem 9.klašu vājredzīgiem skolēniem sadarbībā ar Strazdumuižas internātvidusskolu eksāmeni tiks sagatavoti un skolēni tos varēs kārtot braila rakstā.

Līdz šim centralizētos eksāmenus varēja kārtot arī četrās augstskolās, no šā gada to varēs darīt piecās – Latvijas Universitātē, Rīgas Tehniskajā universitātē, Daugavpils Universitātē, Liepājas Universitātē un Vidzemes Augstskolā.

Komentāri (14)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu