Rīgas Doma baznīcā notiks operdziedātājas Ineses Galantes un viņas draugu koncerts (1)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Nākamnedēļ, 19.martā, Rīgas Doma baznīcā notiks īpašs Ineses Galantes un viņas draugu koncerts «Stabat Mater», informēja Ineses Galantes fonda pārstāve Inga Vasiļjeva.

Koncerts sāksies plkst.19, un tajā izskanēs komponista Džovanni Batistas Pergolēzi «Stabat Mater», kā arī Antonio Vivaldi, Riharda Dubras un citu komponistu opusi.

Koncertā piedalīsies soprāns Galante, kontrtenors Sergejs Jēgers, ērģēlnieks Aivars Kalējs, Latvijas Nacionālā simfoniskā orķestra stīgu kvartets, kā arī Ineses Galantes talantu konkursa laureāti - marimbists Rihards Rauza un vijolniece Sabīne Seržāne.

«Ideju nodziedāt Pergolēzi «Stabat Mater» tieši Rīgas Domā ilgus gadus loloja mans skatuves partneris kontrtenors Jēgers. Esmu ļoti gandarīta, ka sapņi piepildās, - kantāte būs pirms Lieldienām skanošā koncerta centrs, bet ceru, ka skatītāji ar prieku iepazīs Ineses Galantes fonda rīkotā talantu konkursa laureātus,» stāsta Galante.

Galante un Jēgers Pergolēzi opusu ir iedziedājuši kompaktdiskā 2007.gadā.

Itāļu komponista, ērģelnieka un vijolnieka Pergolēzi kantāte «Stabat Mater» ir tradicionāls Lieldienu laika opuss. Pergolēzi nereti salīdzina ar Volfgangu Amadeju Mocartu, jo abi bija talantīgi un emocionāli, kā arī abi nodzīvoja īsu, bet ārkārtīgi piepildītu radošo dzīvi. Kantāte «Stabat Mater» ir Pergolēzi sava veida gulbja dziesma - patiesa, vienkārša un reizē hipnotizējoši skaista. Autors pie tās strādāja līdz pat savai nāves stundai, slīpējot un labojot partitūru. Pēc komponista nāves «Stabat Mater» kļuva par iedvesmas avotu daudziem akadēmiskās mūzikas dižgariem.

Biļetes uz Rīgas Domā notiekošo koncertu var iegādāties «Biļešu paradīzes» tirdzniecības vietās.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu