Andris Bērziņš: Ja tu neesi jauns, skaists, varošs un bagāts, tad tu esi sūds! (548)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Aktieris Andris Bērziņš intervijā Rīga TV24 raidījumam «Dienas personība» paudis savu viedokli par Rietumu un Austrumu kultūrām, kā arī teātru galvenajiem uzdevumiem mūsdienās.

«Teātri netaisa mākslu. Teātri mēģina nopelnīt naudu un pabarot savu administratīvo aparātu,» raidījumā pauda aktieris Andris Bērziņš, atklājot, ka, viņaprāt, teātris ir absolūts «SIA».

Aktieris uzskata, ka, lai arī teātra uzdevums ir izraisīt skatītājā līdzpārdzīvojumu un līdzjūtību, mūsdienās teātra galvenais uzdevums ir izdzīvot.

«Mūsu virtuālajā pasaulē ir tikai šovs, vai ir interesanti, vai ir iespēja izklaidēties, vai ir iespēja nopelnīt kādu ātro naudu. Cilvēce ir mainījusies. Ir pilnīgi citas enerģētikas un vajadzības. Nav tas normāli! Latviešu cilvēks nav tā tendēts. Mēs esam uz robežas starp Austrumu un Rietumu kultūrām, un man tomēr tuvāka ir tā Austrumu kultūra, lai arī cik tas nebūtu dīvaini.»

«Jaunības un falšā skaistuma kults - tas ir tas, kas valda šobrīd. Ja tu neesi jauns, skaists, varošs un bagāts, tad tu esi sūds!» savu viedokli par mūsdienu kultūru pauž aktieris.

Pilnu interviju ar aktieri Andri Bērziņu skaties video.

Komentāri (548)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu