Mākslas muzeja pastāvīgās ekspozīcijas apskate pieaugušajiem maksās trīs eiro (8)

BNS
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Latvijas Nacionālā mākslas muzeja (LNMM) pastāvīgās ekspozīcijas apskate restaurētajā ēkā pieaugušajiem maksās trīs eiro, aģentūra BNS uzzināja muzejā.

Pastāvīgā ekspozīcija «Latvijas māksla. 19.–20. gadsimts», kas pirmo reizi aptvers Latvijas mākslas vēstures kopainu divu gadsimtu garumā, būs apskatāma, sākot no 4.maija, kad tiks atklāts restaurētais muzejs.

Pastāvīgās ekspozīcijas apskate izglītojamajiem maksās 50 centus, bet studentiem un pensionāriem - vienu eiro un 50 centus.

Lai apskatītu izstādes lielajā izstāžu zālē pieaugušajiem būs jāmaksā trīs eiro un 50 centi, bet izglītojamajiem, studentiem un pensionāriem - divi eiro. Savukārt speciālās izstādes apskate lielajā izstāžu zālē pieaugušajiem izmaksās piecus eiro, bet izglītojamiem, studentiem un pensionāriem - trīs eiro.

No ieejas maksas muzejā būs atbrīvoti pirmsskolas vecuma bērni, bāreņi vai bez vecāku gādības palikuši bērni, bērniem līdz 18 gadu vecumam ar invaliditāti, personas ar I un II grupas invaliditāti, Latvijas mākslas skolu un mākslas profesionālās vidējās izglītības iestāžu izglītojamie, Latvijas Mākslas akadēmijas pilna laika studenti, kā arī profesionālās vidējās izglītības iestāžu izglītojamie vai augstskolu studentiem, kas studē vizuālo un lietišķo mākslu, dizainu, kultūras vēsturi, muzeoloģiju, arhitektūru vai restaurāciju. Muzejā bez maksas varēs iekļūt arī Latvijas muzeju darbinieki, Starptautiskās muzeju padomes (ICOM) biedri, Latvijas Mākslinieku savienības biedri, LNMM drauga kartes īpašnieki, kā arī plašsaziņas līdzekļu pārstāvjiem, kas atspoguļo norises muzejā.

Aģentūra BNS jau ziņoja, ka LNMM otrdien sāka mākslas darbu pārvešanu uz atjaunoto galveno muzeja ēku. Kopumā ir jāpārved ap 40 000 mākslas darbu, bet jaunajā pastāvīgajā ekspozīcijā tiks izvietoti ap 500. Paralēli mākslas darbu pārvešanai marta un aprīļa mēnesī muzejā notiks apjomīgi pastāvīgās ekspozīcijas un atklāšanas izstādes iekārtošanas darbi, kā arī sagatavošanās darbi apmeklētāju uzņemšanai muzejā.

Pastāvīgās ekspozīcijas dizaina projektu izstrādājis «Dd Studio». Tā atklāšana notiks 4.maijā.

Komentāri (8)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu