Teroraktā Turcijas galvaspilsētā nogalināto skaits pieaug līdz 34 cilvēkiem (29)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/Scanpix

Sprādzienā, kuru svētdienas vakarā Turcijas galvaspilsētā Ankarā sarīkoja viens vai divi teroristi pašnāvnieki, nogalināto skaits ir pieaudzis līdz 34 cilvēkiem, un tajā arī ievainoti 125 cilvēki, pirmdien paziņoja amatpersonas.

Sprādziens notika autobusu pieturā pie Kizilaja laukuma, un tajā izdega autobusi un tika nodarīti postījumi tuvākajiem veikaliem.

Amatpersonas sacīja, ka eksplodējusi ar sprāgstvielām piekrauta vieglā automašīna, kuru vadīja viens vai divi teroristi pašnāvnieki, ar to ietriecoties autobusā.

Šis ir trešais terorakts Ankarā piecu mēnešu laikā un ir noticis rajonā netālu no premjerministra biroja, parlamenta un ārvalstu vēstniecībām. ASV vēstniecība piektdien bija brīdinājusi par iespējama terorakta plānu Ankaras centrā, iesakot ASV pilsoņiem izvairīties no šī rajona.

Neviens grupējums vēl nav uzņēmies atbildību par šo teroraktu, bet premjerministrs Ahmets Davutolu paziņoja, ka izmeklētāji seko solīdiem pavedieniem.

«Mums ir konkrēta informācija par teroristu grupējumu, kas organizējis šo uzbrukumu. Mums drīz būs izmeklēšanas rezultāti, un mēs tos paziņosim atklātībai,» sacīja premjers.

«30 cilvēki tika nogalināti notikuma vietā, un vēl četri nomira slimnīcā,» paziņoja veselības ministrs Mehmets Muezinolu pēc premjera sasauktas ministru un drošības amatpersonu sanāksmes.

No 125 ievainotajiem 19 ir guvuši nopietnus ievainojumus.

Sprādziena brīdī 20 metrus no tā atradās Austrālijas vēstnieks Džeimss Larsens savā automobilī.

Tiesnesis Ankarā aizliedza izplatīt informāciju par šo teroraktu internetā, sevišķi sociālo mediju vietnēs.

17.februārī Ankarā pašnāvnieku teroristu sarīkotā uzbrukumā armijas autobusu kolonnai tika nogalināti 29 cilvēki. Atbildību par šo uzbrukumu uzņēmās ar Turcijā aizliegto Kurdistānas Strādnieku partiju (PKK) iespējami saistīts kaujinieku grupējums «Kurdistānas Brīvības piekūni» (TAK).

Komentāri (29)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu