Latvijas valstspiederīgie Ankarā notikušajā teroraktā nav cietuši (6)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Latvijas valstspiederīgie nav cietuši svētdienas vakarā Ankarā notikušajā teroraktā, kurā, pēc jaunākajām ziņām, bojā gājuši 34 cilvēki, bet vēl 125 ievainoti.

Latvijas Ārlietu ministrijas preses sekretārs vēstnieks Raimonds Jansons aģentūrai LETA apliecināja, ka Latvijas Konsulārais dienests apzinājis lielāko daļu Ankarā esošo valstspiederīgo un neviens no viņiem teroraktā nav cietis.

Latvijas amatpersonas - Valsts prezidents Raimonds Vējonis, kā arī ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs (V) - asi nosodījušas terora aktu, kā arī paudušas visdziļākos līdzjūtības apliecinājumus sprādzienā cietušo ģimenēm un viņu tuviniekiem, novēlot ātrāku izveseļošanos ievainotajiem.

LETA jau ziņoja, ka svētdienas vakarā Turcijas galvaspilsētā Ankarā viena vai divu teroristu pašnāvnieku sarīkotā sprādzienā gājuši bojā 34 cilvēki, bet vēl 125 ievainoti, šorīt paziņoja Turcijas amatpersonas.

Sprādziens notika autobusu pieturā pie Kizilaja laukuma, un tajā izdega autobusi un tika nodarīti postījumi tuvākajiem veikaliem.

Amatpersonas sacīja, ka eksplodējusi ar sprāgstvielām piekrauta vieglā automašīna, kuru vadīja viens vai divi teroristi pašnāvnieki, ar to ietriecoties autobusā.

Šis ir trešais terorakts Ankarā piecu mēnešu laikā un ir noticis rajonā netālu no premjerministra biroja, parlamenta un ārvalstu vēstniecībām. ASV vēstniecība piektdien bija brīdinājusi par iespējama terorakta plānu Ankaras centrā, iesakot ASV pilsoņiem izvairīties no šī rajona.

Neviens grupējums vēl nav uzņēmies atbildību par šo teroraktu, bet premjerministrs Ahmets Davutolu paziņoja, ka izmeklētāji seko solīdiem pavedieniem.

Komentāri (6)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu