Polijas ministrs: Smoļenskas katastrofa bija terorakts (136)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Polijas aizsardzības ministrs Antonijs Macerevičs uzskata, ka «TU-154M» lidmašīnas aviokatastrofa, kurā gāja bojā bijušais Polijas prezidents Lehs Kačinskis, bija terorakts. Pēc viņa domām, šis terorakts bija vērsts uz to, lai «atņemtu Polijai valdību, kas veda valsti uz pilnīgu neatkarību», vēsta BBC. 

Macerevičs 2010.gada aprīlī Smoļenskā notikušo aviokatastrofu nosaucis par teroraktu, kas bijis nepieciešams, lai «atņemtu Polijai valdību, kas veda valsti uz neatkarību».

«Nav šaubu, ka tas, kas notika pie Smoļenskas, bija vērsts uz to, lai Polijai atņemtu uz neatkarību noskaņotu valdību. Pēc Smoļenskas katastrofas mēs varam teikt, ka bijām pirmie lielie terorisma upuri mūsdienu konfliktos, kas izceļas tieši mūsu acīs,» teica Macarevičs konferencē, kas veltīta bruņoto konfliktu un terorisma problēmu risināšani.

«Reuters» norāda, ka Krievijas Ārlietu ministrija atteikusies operatīvi komentēt Polijas aizsardzības ministra izteikumus.

Iepriekš Polijas varasiestādes paziņojušas par gatavību atjaunot izmeklēšanu Smoļenskas aviokatastrofas lietā. Iepriekš Krievijas Ārlietu ministrijas pārstāve Marija Zaharova, komentējot šo Polijas ieceri, norādīja, ka «jācer, ka šī vēlme nav saistīta ar politiku, kaut gan tā ir vāja cerība».

Iepriekš vēstīts, ka 2010.gada 10.aprīlī lidmašīna, kurā lidoja Polijas toreizējais prezidents Lehs Kačinskis un viņa sieva, kā arī augstākie Polijas varas pārstāvji, nogāzās pie Smoļenskas. Katastrofā gāja bojā 96 cilvēki, un Starptautiskajā aviācijas komitejā tiek teikts, ka par galveno katastrofas iemeslu kļuva nepareizas ekipāžas darbības.

Komentāri (136)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu