Kremlis komentē Polijas ministra izteikumus par Smoļenskas aviokatastrofu (244)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Sputnik/Scanpix

Kremlis noraidījis Polijas aizsardzības ministra Antonija Macereviča izteikumu, ka 2010.gada aviokatastrofa pie Smoļenskas, kurā bojā gāja arī toreizējais Polijas prezidents Lehs Kačinskis, bijis terorakts, ziņo Krievijas medijs RBK.

«Tas ir pietiekami vispārējs paziņojums, aiz kura nekā nav,» Polijas ministra izteikumus komentēja Krievijas prezidenta Vladimira Putina preses sekretārs Dmitrijs Peskovs.

Macerevičs notikušo aviokatastrofu svētdien nosauca par teroraktu, kas bijis nepieciešams, lai «atņemtu Polijai valdību, kas veda valsti uz neatkarību».

Komentējot šos Polijas ministra izteikumus, Peskovs paziņoja, ka visiem esot bijusi iespēja iepazīties ar minētās katastrofas izmeklēšanas rezultātiem.

«Balstoties uz to, šādus izteikumus var nodēvēt par tukšiem un neobjektīviem, un tādiem, kam vispār nav sakara ar notikušo,» paziņoja Peskovs.

Polijas valdība februārī sāka jaunu izmeklēšanu Smoļenskas aviokatastrofas lietā.

Līdz šim par galvenajiem aviokatastrofas iemesliem tika uzskatīta pilota kļūda, sliktie laikapstākļi un problēmas gaisa satiksmes kontrolē.

Kā ziņots, Smoļenskas aviokatastrofa notika 2010.gada 10.aprīlī.

Avārijā gāja bojā visi 96 lidmašīnā esošie cilvēki, arī Polijas prezidents Lehs Kačinskis un viņa sieva Marija.

Lidmašīnā atradās 88 cilvēku liela Polijas amatpersonu delegācija, kas devās uz Katiņā nogalināto Polijas armijas virsnieku ikgadējo piemiņas pasākumu, kā arī astoņi apkalpes locekļi.

Komentāri (244)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu