Briselē turpinās pretterorisma operācija (10)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/Scanpix

Ar Parīzes slaktiņa izmeklēšanu saistītā operācija Briseles apkaimē turpinās, trešdien paziņojis Beļģijas premjerministrs Šarls Mišels.

Operācijas laikā otrdien Forē piepilsētā viens aizdomās turamais tika nogalināts un četri policisti ievainoti.

Pie mirušā tika atrasts teroristu grupējuma «Islāma valsts» karogs, Kalašņikova automāts un ekstrēmistu literatūra, trešdien paziņoja Beļģijas prokuratūra.

Nogalinātais identificēts kā Alžīrijas pilsonis Belkaids Mohameds, kas Beļģijā uzturējies nelegāli. Viņš ticis nošauts, kad gatavojies atklāt uguni no dzīvokļa loga.

Policija meklē vēl divus aizdomās turamos.

«Izmeklēšana turpinās, un briesmas paliek spēkā,» sacīja premjers, piebilstot, ka operācija turpinājusies arī naktī.

Tomēr viņš neatklāja, vai varasiestādes izsludinās Briselē augstāko terorisma draudu trauksmi, kā tas tika izdarīts pēc Parīzes teroraktiem novembrī.

Forē mērs raidorganizācijai RTBF sacīja, ka visas skolas un bērnudārzi trešdien ir atvērti un dzīve atgriezusies normālās sliedēs.

«Tiešu draudu sabiedrībai nebija,» uzsvēra mērs, piebilstot, ka šajā gadījumā aizdomās turamo meklēšana vienkārši izvērtusies nelāgi.

Komentāri (10)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu