Slavenību kailfoto skandāla vaininieks atzinies nodarītajā (9)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/Scanpix

Vīrietis no Pensilvānijas štata, ASV, piekritis atzīt vainu vairāku slavenību interneta kontu uzlaušanā un personiskas informācijas nozagšanā, prokuratūras paziņojumu atreferē laikraksts «The Guardian».

36 gadus vecais Raiens Kolinss apsūdzēts vairāk nekā 100 «Google» un «Apple» kontu uzlaušanā laikā no 2012.gada novembra līdz 2014.gada septembrim. Liela daļa kontu piederēja sieviešu dzimuma slavenībām.

Kolinss nodarbojās ar «phishing» jeb «pikšķerēšanu», izsūtot viltus vēstules it kā no «Google» vai «Apple» un ar to palīdzību izvilinot informāciju par viņu personīgajiem kontiem. Vairākos gadījumos Kolinss ieguva pieeju visiem failiem, ko attiecīgās slavenības augšuplādējušas internetā, tostarp kailfoto un video.

Kolinss piekritis atzīt vainu kā daļu no vienošanās ar apsūdzības pusi.

Publiski pieejamajos tiesas dokumentos nav nosaukti cietušo slavenību vārdi.

Kolinsa apsūdzība saistīta ar izmeklēšanu par vairāku slavenu sieviešu, tostarp aktrises Dženiferas Lorensas un modeles Keitas Aptones, kailfoto nopludināšanu internetā. Tomēr nav pierādījumu, ka Kolinss nozagtos attēlus būtu publicējis, teikts prokuratūras izdotā preses relīzē.

Joprojām turpinās izmeklēšana par slavenību kailfoto nozagšanu un nopludināšanu internetā.

Februārī Endrū Heltons no Oregonas štata atzina vainu kailfoto nozagšanā no 13 cilvēku kontiem. Cietušo vidū bija arī slavenības, kuru vārdi netiek atklāti.

Tiesas lēmums Heltona lietā tiks nolasīts 2.jūnijā. Maksimālais sods, kas vīrietim draud, ir pieci gadi cietumā.

Komentāri (9)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu