Beļģijā terora draudi ir iespējami un ticami; aicina iedzīvotājus «saglabāt mieru un vēsu prātu» (25)

BNS
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/Scanpix

Beļģijas premjerministrs Šarls Mišels trešdien paziņojis, ka Beļģijā paliks spēkā otrā augstākā terorisma draudu trauksme, kas nozīmē, ka «draudi ir iespējami un ticami».

Pēc Parīzes teroraktiem, kuros novembrī dzīvību zaudēja 130 cilvēki, Briselē tika izsludināts augstākais trauksmes līmenis, bet drīz pēc tam tas tika samazināts līdz trešajam līmenim, kas ir otrais augstākais.

Pēc otrdien Briseles apkaimē notikušās apšaudes medijos izskanēja pieņēmumi, ka trauksmes līmenis varētu atkal tikt paaugstināts.

Mišels uzsvēra, ka arī trešais līmenis nav parasta situācija, un norādīja, ka valdība jau iepriekš brīdinājusi, ka tas kādu laiku var palikt spēkā.

Premjers aicināja iedzīvotājus «saglabāt mieru un vēsu prātu», policijai turpinot izmeklēšanu saistībā ar otrdien notikušo operāciju Briseles apkaimē.

Jau vēstīts, ka ar Parīzes slaktiņa izmeklēšanu saistītā drošības spēku operācijā otrdien Forē piepilsētā viens aizdomās turētais tika nogalināts un četri policisti ievainoti.

Pie mirušā tika atrasts teroristu grupējuma «Islāma valsts» karogs, Kalašņikova automāts un ekstrēmistu literatūra, trešdien paziņoja Beļģijas prokuratūra.

«Mēs uzmanīgi sekosim līdzi situācijai turpmākajās stundās,» norādīja Mišels.

Beļģijas ārlietu ministrs Didjē Reinderss atklāja, ka varasiestāžu rīcībā jau kādu laiku bijusi informācija, ka Beļģijā, tostarp Briselē, varētu notikt uzbrukums, bet nekā specifiska par otrdienas notikumiem.

Komentāri (25)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu