Apšaude Briselē; notverts iespējamais Parīzes terora aktu organizētājs (35)

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/Scanpix

Policijas operācijas gaitā Briselē piektdien arestēts Salahs Abdeslams, kurš tiek turēts aizdomās par piedalīšanos Parīzes slaktiņā un kuram līdz šim no likumsargiem bija izdevies izvairīties, piektdien pavēstīja Beļģijas imigrācijas ministrs Teo Frankens.

«Mēs viņu notvērām,» tviterī pavēstīja ministrs.

Abdeslams aizturēts operācijas gaitā Briseles Molenbēkas rajonā, kur savulaik dzīvojuši arī citi Parīzes slaktiņa teroristi, pavēstīja policija.

Izmeklētāji uzskata, ka Abdeslamam bijusi svarīga loma Parīzes slaktiņā.

Raidorganizācija RTBF ziņo, ka Abdeslams operācijas gaitā savainots kājā.

Franču un marokāņu izcelsmes Abdeslams pēc Parīzes slaktiņa atbēga uz Briseli. Tiek uzskatīts, ka viņš vismaz trīs nedēļas slēpies kādā dzīvoklī.

Tikai dažas stundas pēc Parīzes teroraktiem viņš Francijā netika aizturēts nevienā no trim policijas pārbaudēm, kas viņam gadījās ceļā uz Beļģiju, vēl decembrī apliecināja izmeklēšanai tuvs avots.

Viņa brālis Brahims, kurš uzspridzinājās Parīzē, tika ceturtdien Briselē apglabāts.

Cits Parīzes slaktiņa terorists Bilals Hadfi tika apglabāts pagājušajā nedēļā šajā pat Briseles kapsētā.

Parīzes slaktiņa teroristu vadītājs džihādistu grupējuma «Islāma valsts» biedrs Abdelhamids Abaauds arī bija no Briseles. Viņš tika nogalināts Parīzē novembrī policijas operācijas gaitā.

Hadfi un Abaauds bija saistīti ar Molenbēku - imigrantu rajonu, kas gadu desmitiem bijis islāmistu perēklis.

Teroraktos Parīzē 13. un 14.novembrī tika nogalināti 130 cilvēki. Atbildību par uzbrukumiem uzņēmies teroristiskais grupējums «Islāma valsts».

Parīzes terorakti tika izplānoti Sīrijā, sagatavoti Beļģijā un pastrādāti ar francūžu palīdzību, uzreiz pēc slaktiņa paziņoja Francijas prezidents Fransuā Olands.

Komentāri (35)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu