Grupas «Kiss» dalībnieks: Es gaidu, kad repam pienāks beigas (91)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/Scanpix

Amerikāņu smagā roka grupas «Kiss» dalībnieks Džīns Simonss jaunā intervijā sacījis, ka gaidot repa norietu.

«Es gaidu, kad repam pienāks beigas. Es gaidu, kad mūzikā atkal būs svarīgi dziesmu vārdi un melodija, nevis tikai runāšana. Es uzskatu, ka dziesma sastāv no vārdiem un melodijas. Vai arī tikai no melodijas,» mūzikas žurnālam «Rolling Stone» klāsta 66 gadus vecais mūziķis.

«Man nav tāda kultūras fona, lai novērtētu gangsteru dzīvi,» teica Simonss. «Protams, reps ne vienmēr stāsta tikai par to, bet tas ir repa sākums. Tā ir repa sirds un dvēsele. Tas nāca no ielām.»

«Reps beigsies. Nezinu, vai tas notiks nākamgad vai pēc desmit gadiem. Un tad vietā nāks kas cits. Tas ir labi un veselīgi,» viņš uzskata.

Simonss ir pesimistisks arī ar rokmūzikas nākotni. «Manā skatījumā rokmūzika jau ir mirusi,» viņš paziņoja. «Vairs nav jaunu grupu. Man patīk «Foo Fighters», bet tā jau ir 20 gadus veca grupa.»

«Man šķiet, ja «Lady Gaga» atteiktos no disko un dejošanas pie striptīza stieņa, bet tā vietā izveidotu rokgrupu, tas būtu ticami, jo viņai ir muzikālais talants. Viņa var sacerēt dziesmas, spēlēt instrumentus un dziedāt. Turklāt viņa saprot, cik bezbailīgai jābūt izrādei. Es gribētu redzēt, kā viņa spēlē līdzīgu mūziku kā «Queen». Viņa to spēj, bet Madonna ne.»

Iepriekšējās intervijās Simonss izteicās, ka roks «beidzot ir miris», jo mūziķi vairs nesaņemot tādu atbalstu no ierakstu kompānijām kā 60. un 70.gados.

Simonss un Pols Stenlijs dibināja rokgrupu «Kiss» 1973.gadā. Grupa sasniegusi mūzikas industrijas rekordu - tās albumi 30 reizes sasnieguši zelta statusu. Visā pasaulē pārdoti vairāk nekā 140 miljoni «Kiss» albumu eksemplāru, ierindojot to starp visu laiku pieprasītākajām grupām.

Komentāri (91)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu