Norāda uz dažādām liktenīgām niansēm, kas varēja novest pie «Flydubai» katastrofas (26)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/Scanpix

«Flydubai» lidmašīnas «Boeing 737-800» pilots iepriekš nekad nebija veicis nosēšanos Rostovas pie Donas lidostā. 

Kā vēsta aģentūra TASS, atsaucoties uz avotu operatīvajā katastrofas seku likvidācijas štābā, lidmašīna triekusies pret zemi asā leņķī un atlūzas, kā arī cilvēku mirstīgās atliekas ir izmētātas aptuveni 150 metru garumā.

Starptautiskās konsultatīvi analītiskās drošības aģentūras ģenerāldirektors Sergejs Meļņičenko norādīja, ka lidmašīna nokritusi zemē aptuveni 60 grādu leņķī. Pēc borta inženiera, instruktora, pirmās klases lidotāja Igora Ševcova domām, par kritiena iemeslu varēja kļūt vēja brāzmas trieciens pa lidmašīnas sānu.

«Šādā gadījumā notiek straujš ātruma samazinājums. Ja tur bija kāds 200 metru augstums, tad ar nelielu ātrumu aiziet uz otro nosēšanās mēģinājumu ir ļoti sarežģīti. Droši vien tik sliktā redzamībā viņi [piloti] centās automātiski nosēdināt lidmašīnu. Zaudējot ātrumu, lidmašīna kļuva nevaldāma,» uzskata Ševcovs.

Savukārt Šeremetjevas lidostas pārstāvis, aviācijas eksperts Igors Obodkovs norāda uz niansēm Rostovas lidostā.

«Daudziem pilotiem nepatīk Rostovas lidostas skrejceļš. Tas ir īss un sarežģīts. Sliktos laikapstākļos daudzi piloti uzreiz lido tālāk uz rezerves skrejceļu. Vai viņiem pietrūka degvielas? Grūti spriest, jo viņi jau divas stundas esot riņķojuši virs lidostas. Cik man zināms, dispečeri ļāva nosēsties, tāpēc pilots arī mēģināja nosēdināt lidmašīnu,» teica Obodkovs.

Savukārt Meļņičenko norāda: «Visticamāk, tieši šis - degvielas faktors būs pati interesantākā izmeklēšanas lieta. Nav skaidrs, kāpēc lidmašīna nosēdās, jo tai bija pietiekami daudz degvielas. Kad tā izlidoja no Dubajas, lidmašīnai pietika degvielas 8,5 stundu lidojumam. Kritiena brīdī degviela pietika vēl divu stundu lidojumam,» teica Meļņičenko.

Jau vēstīts, ka naktī uz sestdienu Krievijā nogāzās «Flydubai» lidmašīna, kura lidoja no Dubajas uz Rostovu pie Donas. Lidmašīnā atradās 62 cilvēki - 56 pasažieri un septiņi apkalpes locekļi, kuri visi gāja bojā.

Komentāri (26)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu