Ministrs: Abdeslama arests «Islāma valstij» Eiropā ir «pamatīgs trieciens» (44)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/Scanpix

Līdz ar Parīzes slaktiņa terorista Salaha Abdeslama arestu džihādistu grupējums «Islāma valsts» Eiropā saņēmis «pamatīgu triecienu», sestdien atzina Francijas iekšlietu ministrs Bernārs Kaznēvs.

«Pēdējo nedēļu operāciju rezultātā mēs esam neitralizējuši vairākus indivīdus, kas pavisam noteikti ir ārkārtīgi bīstami un ļoti apņēmīgi,» pēc tikšanās ar Francijas prezidentu Fansuā Olandu, kabineta locekļiem un drošības struktūru amatpersonām sacīja Kaznēvs.

«Mēs uzvarēsim karā ar terorismu, strādājot bez pamiera un atelpas,» viņš piebilda.

Ministrs arī cildināja Beļģijas apņēmīgos centienus panākt Abdeslama arestu, kā arī «labo sadarbību» Francijas un Beļģijas starpā.

Francijas tiesnesis jau 24.novembrī izdeva Abdeslama Eiropas aresta orderi. Pateicoties tam, Abdeslama izdošanai vajadzētu notikt bez liekas kavēšanās.

26 gadus vecais Abdeslams un vēl četri aizdomās turamie tika aizturēti piektdien Briseles Molenbēkas rajonā.

Operācijas gaitā Abdeslams tika savainots kājā, pavēstīja prokuratūra, norādot, ka savainojums nav bijis smags.

Abdeslams jau ir izrakstīts no Briseles slimnīcas, kur viņš tika nogādāts pēc aizturēšanas, piektdien pavēstīja Briseles mērs.

Brīvībā tagad ir palicis tikai viens Parīzes slaktiņa lietas aizdomās turamais - Muhameds Abrini, kurš divas dienas pirms teroraktiem tika nofilmēts kādā Parīzes apkaimes benzīntankā kopā ar Abdeslamu.

Teroraktos Parīzē 13. un 14.novembrī tika nogalināti 130 cilvēki. Atbildību par uzbrukumiem uzņēmies teroristiskais grupējums «Islāma valsts».

Parīzes terorakti tika izplānoti Sīrijā, sagatavoti Beļģijā un pastrādāti ar francūžu palīdzību, uzreiz pēc slaktiņa paziņoja Olands.

«Islāma valsts» ir sagrābusi plašas teritorijas Sīrijā un Irākā, kur cenšas ieviest viduslaiku sunnītu paražas, pasludinājusi tur «kalifātu» un pastrādājusi neskaitāmas asinsstindzinošas zvērības.

Grupējums arī sācis nostiprināties un izplesties Lībijā.

Komentāri (44)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu