Kļuvis zināms, kāds noskaņojums valdījis «Flydubai» lidmašīnas pilotu kabīnē pirms katastrofas (30)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: TASS/Scanpix

Krievijā nokritušās «Flydubai» pasažieru lidmašīnas pilots pēdējā brīdī pirms katastrofas mēģinājis pacelt lidmašīnu augstāk, lai turpinātu riņķot virs Rostovas pie Donas lidostas, taču viņam tas nav izdevies, vēsta «Interfax», atsaucoties uz avotiem operatīvajos dienestos. 

«Nezināmu iemeslu dēļ dažas minūtes pirms nosēšanās pilots pārdomāja un nolēma pacelt lidmašīnu pietiekamā augstumā, lai veiktu atkārtotu apli gaisā virs Rostovas lidostas, taču viņam tas nav izdevies,» norādīja operatīvo dienestu pārstāvis.

Viņš atzīmēja, ka katastrofas izmeklētāji izskata versiju par kļūdu saistībā ar meteoroloģiskajiem apstākļiem, kas nav ļāvuši veikt vēl vienu apli virs lidostas.

Laineris esot kritis aptuveni no 900 metru augstuma ar ātrumu 300 kilometrus stundā. «Ekipāža par neko ārkārtēju neziņoja, iespējams, nepaspēja,» teica avots.

Savukārt «Doždj TV» vēsta, ka izdevuma «DonDay.ru» Samvels Nalbandjans, kurš jau no četriem rītā nodarbojas ar informācijas vākšanu par šo katastrofu, pastāstījis vēl par vairākām interesantām detaļām. Tā, piemēram, viņam izdevies sociālajos tīklos atrast kādu meiteni, kura izdzīvojusi tādēļ, ka nogulējusi reisu.

Tāpat Nalbandjanam izdevies iegūt sarunu ar dispečeru atšifrējumus. Tiek norādīts, ka aptuveni 20 minūtes pirms katastrofas pilotu balsī bija dzirdams izmisums.

«18-20 minūtes pirms liktenīgā brīža pilotu balsīs bija dzirdams izmisums. Likās, ka viņi ir ļoti vīlušies. Acīmredzot viņi saprata, ka ir pieņemts nepareizs lēmums, kuru, visticamāk, vairs neizdosies labot,» teica Nalbandjans.

Jau vēstīts, ka naktī uz sestdienu Krievijā nogāzās «Flydubai» lidmašīna, kura lidoja no Dubajas uz Rostovu pie Donas. Lidmašīnā atradās 62 cilvēki - 55 pasažieri un septiņi apkalpes locekļi, kuri visi gāja bojā.

Komentāri (30)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu