Maijā pirmizrādi piedzīvos Ešenvalda komponētā opera «Iemūrētie» (1)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Latvijas Nacionālajā operā un baletā (LNOB) 19.maijā pirmizrādi piedzīvos komponista Ērika Ešenvalda sarakstītā opera «Iemūrētie», kuras libreta autore ir Inese Zandere, liecina LNOB informācija.

Ešenvalda komponētā opera «Iemūrētie» ir par bibliotēkas uzcelšanu un upuri, bez kura nav iespējams radīt neko patiesi lielu, - mūslaiku leģenda, kuras avoti ir dažādu Eiropas tautu folklora un mūsdienu Latvijas sabiedrība. Šī stāsta varoņi ir mākslinieki un mūrnieki, bibliotekāri un politiķi, viņu mīlestība un nodevība, ticība un pienākums.

Operas pamatā ir Zanderes ideja un dzejā rakstītais oriģināllibrets. Zandere to kā cieņas apliecinājumu velta izcilajam dzejniekam un atdzejotājam Knutam Skujeniekam, Eiropas tautu folkloras latviskotājam.

Operas muzikālais vadītājs un diriģents ir Māris Sirmais, režisore - Laura Groza-Ķibere, scenogrāfs - Andris Freibergs, kostīmu māksliniece - Kristīne Pasternaka, bet video mākslinieks ir »-8».

Bibliotekāres loma iestudējumā uzticēta Ingai Šļubovskai-Kancēvičai vai Elīnai Šimkus, Arhitekta lomā iejutīsies Raimonds Bramanis vai Mihails Čuļpajevs, Dzejnieces - Laura Grecka vai Ieva Parša, Celtnieka - Jānis Apeinis vai Rihards Millers, Ministres - Kristīne Gailīte vai Laura Teivāne, Prezidenta - Rihards Mačanovskis vai Armands Siliņš.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu